Katarakt Kalp Kadar Mühim

Katarakt Kalp Kadar Mühim
Katarakt kalp ameliyatı kadar önemli

Türkiye'de ‘yaşlı hastalığı' olarak bilinen katarakt aslında yeni doğan bebekler de dahil her yaşta görülebiliyor. Hemen her yaş grubunun sorunu olan katarakt tedavisi dikkat edilmezse körlüğe kadar giden ciddi sonuçlara neden olabiliyor.

Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu katarakt ameliyatlarının en az kalp ameliyatları kadar önemli olduğunu söyleyerek, katarakt ameliyatı olacak kişilerin dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.
İKİNCİL KATARAKT RİSKİNE DİKKAT
Sterilizasyon şartlarına uyulmadan yapılan katarakt ameliyatı sonrası gözde enfeksiyon ve farklı komplikasyonlar gelişebileceğini anlatan Prof. Dr. Devranoğlu, bu durumun  hastanın görme yetisini kaybetmesine kadar gidebilecek bir yolun başlangıcı olabileceğini söyledi. İyi, kaliteli merceklerle yapılmayan ameliyatlarda kataraktın arka zarının kalınlaşma riskinin, kaliteli mercekle yapılan ameliyatlara göre daha fazla olduğunu belirtti. Böyle durumda kalınlaşan katarakt zarının lazerle açılmasının gerektiğini bunun ise hasta için ayrı bir ameliyat riski ve maddi külfet anlamına geldiğini belirtti.
Katarakt ameliyatının başarısını, hekimin tecrübesi ve göz içine konulan merceğin kalitesinin doğrudan etkilediğini anlatan Prof. Dr. Devranoğlu, şunları kaydetti:  “Ben bir hekim olarak katarakt ameliyatı olacak hastalara dünyaca kabul edilmiş sağlık normlarında göz içi merceklerinin gözlerine takılmasını tercih etmelerini tavsiye ederim. Göz içi lenslerinin doğru seçimi sayesinde görme düzeyi yüksek kalite ve kontrastta sahip olacak, gece görüşü diğer merceklere göre daha kaliteli olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.