KASTAMONU ENGELİNİ AŞAMADIK

Sportoto 2.lig Beyaz Grupta mücadele eden Yılport Samsunspor zorlu deplasmanda Kastamonuspor’a konuk oldu.  Ev sahibi takım taraftarları Samsunspor’ un büyüklüğünün farkında olarak bu maça yoğun ilgi gösterdiler.  Yılport Samsunspor taraftarları da bu maçta deplasman tribününü hınca hınç doldurdular. İlk 4 sıralamayı yakından ilgilendiren kritik maçta Samsunspor rakibinin de play-off potasında olması nedeniyle karşılaşmaya kontrollü başladı. 

 

Yılport Samsunspor için zorlu viraj olan kritik Kastamonu maçı çok önem arz ediyordu. Buradan alınacak 3 puan Yılport Samsunspor’u şampiyonluğa taşıyacaktı.  Bunun bilincinde olan Kırmızı Şimşekler oyuna çok temkinli başladılar.  Rakibe hücum şansı vermedik,  Yılport Samsunspor geri dörtlüde çok iyi kademe kurarak hücuma katkı sağladılar. Müsabakanın ilk 20 dakikasında rakip kalede yaptığı kontra ataklarla gol aradık. Her iki takım da bu maçı kazanabilmek için büyük efor sarf etti.  Müsabakada ister istemez yüksek tempoda devam etti.  Samsun'dan gelen Yılport Samsunspor taraftarlarına çok uzak köşedeki tribünde yer verildi ve sesleri hiç duyulmadı. 

 

Yılport Samsunspor  bu maçta son 5 maçına göre kısır bir futbol oynadı ve pek fazla üretken olamadı. Hakem zaten sıkıntılı bir hakem. Faullerimizi vermedi, tartışmalı pozisyonlarda kararını Kastamonuspor lehine verdi. Bu kısır üretkenlikten uzak oyun sonunda kaleci Ahmet’e yapılan faulü vermedi hakem. Onun peşine gelen Kastamonuspor serbest vuruşunda 45’inci dakikada Erkan’ın ceza sahasına yaptığı ortada topa iyi yükselen Haşim’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu 1-0. İlk yarıya eklenen sürede ilk yarıya beraberlikle girme umutlarımız devam etti. Atak üzerine atak yaptık ancak beklenen gol gelmedi. Devre arasına 1-0 yenik girdik. 

 

İkinci yarı İsmet Taşdemir’in oyuncularına uyarılarda bulunmuş olduğu belliydi.  Daha canlı daha hareketli oynamaya başlayan Yılport Samsunspor sert Kastamonuspor defansı ile karşılaştı. Bol faullü ve bol duraksayan bir ikinci devre oldu. Kendi evinde 1 gollü üstünlüğün üzerine yatan bir Kastamonuspor maçın son dakikalarına kadar skorun üzerine yatmayı iyi başardı.  Kenardan oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahalelerde bulunan İsmet Taşdemir bütün riskleri alarak takımı hücuma gönderdi. Ancak bu deplasmanda istediğimiz 3 puanı değil beraberliği dahi kopartamadık.  Koşan oyuncular son dakikalarda ister istemez yorulur. İşini zora koşarsan istediğin kadar koş. Son dakikalara 1-0 yenik girersen deplasmanda bu ligde gol atmak oldukça zor. İlk golü atan taraf biz olsa idik bu maçı almamız içten bile değildi. Bu kadar kritik bir haftayı puansız kapatan Yılport Samsunspor ’da moraller bozuldu. 

 

Şampiyonluk hayalleri takımı motive ederken bir yandan da rakiplere iyi motive olup iyi analiz etmek gerekir. Lig uzun maratondur, maç maç bakıp kazanmamız gerekir. Ancak enseyi karartmanın alemi yok. Eninde sonunda Samsunspor hak ettiği yerlere ulaşacaktır. 

 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR