KASIM AYINDA GÜLSİN ONAY RÜZGÂRI ESECEK

KASIM AYINDA GÜLSİN ONAY RÜZGÂRI ESECEK
Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Kasım ayında sırasıyla İstanbul, İzmir ve ardından Antalya 'da vereceği konserler ile hayranlarının karışışına çıkacak ...

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay  ilk önde Atatürk’ü Anma Haftası'nda, 13 Kasım Cuma akşamı, ünlü İngiliz Orkestra şefi James Judd yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, Schuman'ın Op.54 la minör piyano konçertosunu seslendirecek.

ÇOK SEVEREK YORUMLADIĞIM MUHTEŞEM BİR ESER
Eseri daha önce, Vladimir Askenazy ve İzlanda Senfoni Orkestrası, Wislocki ve Varşova Filarmoni Orkestrası, De la Fuente ve México Filarmoni Orkestrası, Sinfonia Varsovia gibi şefler ve orkestralar eşliğinde seslendiren Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay yapıtın kendisi için ifade ettiklerini şu sözlerle anlatıyor: "Lirik güzelliği ve ağır basan derin anlatım tarzıyla, çok severek yorumladığım muhteşem bir eser."Sanatçı Onay aynı eseri, 16.Uluslararası Antalya Piyano Festivali çerçevesinde, 27 Kasım'da, bu kez Marek Pijarowski yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Antalyalı müzikseverler için çalacak.

OĞLU ERKİN ONAY İLE PEK ÇOK KONSER VERİYOR
Festival kapsamında ustalık sınıfları da açacak olan Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, 26 Kasım’da ATSO Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki söyleşi ve dinletinin ardından ilk ustalık sınıfı çalışmasını gerçekleştirecek. Konseri izleyen 28 ve 29 Kasım günleri de Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda genç piyanistlerle deneyimlerini paylaşmaya devam edecek. Gülsin Onay, bu sezon keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile pek çok konser veriyor. Ekim ayında Lüksemburg'da bir konser veren iki sanatçı, 24 Kasım'da İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, ilk kez İzmirli dinleyicisi için birlikte çalacaklar. 2013’den beri saygın Alink-Algerich Vakfı'nın üyelerinden biri olan İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması'na jüri üyesi olarak davet edilen Gülsin Onay, 16-22 Kasım tarihleri arasında yarışma için İstanbul'da olacak.
Köksal ÖNER  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.