• BIST 90.687
  • Altın 214,244
  • Dolar 5,3790
  • Euro 6,0941
  • Samsun 18 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Rotaryanlar işlerini bilir!
  • Denge Gazetesi Cebinizde
  • Samsun'da Bir İlk
  • Rotaryanlar işlerini bilir!
  • Denge Gazetesi Cebinizde
  • Samsun'da Bir İlk

Kaşar peynir mi daha sağlıklI ?

Kaşar peynir mi daha sağlıklI ?
Fiyatından, rengine, kokusuna kadar kaşar peynir ve beyaz peynir arasında büyük farklar bulunuyor. Üstelik sağlığımıza olan faydaları açısından da ikisi arasında uçurum var.

Beyaz peynirde kaşar peyniri de sütten yapılıyor. Ancak besin değerleri açısından ve sağlığımıza olan faydaları açısında aralarında farklar bulunuyor. 


EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İSE

Kaşarın yağlı olanı da yağsız olanı da kalsiyum ve çinko kaynağıdır. Aynı sütle yapılan bu iki peyniri birbirinden ayıran en önemli özelliği yapım aşamasındaki sıcaklığıdır. Beyaz peynir üretimi sırasında süt sıcaklığı 85-90 dereceye çıkar. Bu sıcaklık oranı kaşar peynirinde ise 60-65 derece arasındadır. Yüksek sıcaklığa bağlı olarak peynirin kalsiyum oranı ve besin değerlerinde düşüş olur.Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynire besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü serum proteinleri kaşar peynirinde mevcuttur. Bununla birlikte damak zevkine göre beyaz peyniri de kaşar peynirini de tercih edebilirsiniz.
Besin değerleri açısından zengin olan ve kalsiyum kaynağı olan kaşar peynirini her sabah kahvaltılarınızdan eksik etmemeye özen göstermelisiniz.
 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim