KARŞI DEĞİLİM

OECD verilerine göre yapılanbir araştırmada 2011-2060 yılları arasında en çok büyüyecek ekonomiler     1. Hindistan -5, 2. Endonezya -4,1, 3.. Çin -4, 4. S. Arabistan -3,1, 5. Güney Afrika -3, 6. Meksika -3,     7. Türkiye -2,9  şuan gösterilerin yapıldığı Brezilya 9, Abd, 19, İngiltere 20, Almanya ise 42. sırada gösterilmektedir.

 Bu araştırmaya gülüp geçenler olabileceği gibi,benim gibi geleceğe umutla bakanlar mutlaka olacaktır. Araştırmayı ben yapsaydım, ülkemi 3. Sıraya koyardım. Bunların hepsi  size uçuk gelebilir. Motivasyonun  itici gücünün ne olduğuna bakmanızı öneririm. Motivasyonun üç temel özelliği, 1- harekete geçirici, 2- harekete devam ettirici, 3. Hareketi  veya davranışları olumlu yöne yöneltici olarak  belirtilir.

İşte bu nedenle umutla bakmak istiyorum geleceğe. Almaya ve Japoya bizim girmediğimiz dünya savaşından  mağlup ayrılmış olmalarına karşın,dünyanın önemli ekonomileri arasınıdayken, biz borcumuzu yeni bitirdik. Fark kalite ile ilgiliydi, birileri vatan dedi,varını yoğunu ortaya koydu, bizde vatan dedik eylemlerde, karaya ak,ak'a kara denilen tartışma programlarında karıştırdık insanların kafalarını. Her şeye partizanca baktık,daha doğusu baktırıldık.En hızlı ideoloji savunucuları olduk, en hızlı biz ayrıştık. hiç bir zaman birleşemedik.

Ya sağcıyız ya solcu,ya Akp'li,ya Chp'li, yaTürk'üz, ya Kürt, ya Fenerli, yada Galatasaraylı,yada daha çok alternatif. Birileri düşünmemizi istemiyor. Birileri dayatmalarını ayrışmamız için kullanıyor. He zaman iktidar haksızdır, yanlış yapmıştır. Yarın, bu günkü muhalefet  iktidar olmuştur, birilerine    göre bunlar yanlıştır. Her zaman haklı ve doğru olan  ben, yanlış ya sistem, yada karşı taraf.

Türküm, doğruyum, çalışkanım.., küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, milletimi özümden çok sevmek…, kulağa ne kadar hoş geliyor. Ya uygulama, iyi çalarım, iyi vergi kaçırırım, devletin malı deniz, toplu taşım aracında yaşlı, hasta ayırımı yapmam doğal olarak kesinlikle yer vermek için direnirim, iyi kaldırım taşı sökerim, Molotof atarım, devletin aracını yakarım, banka şubesi kundaklarım, başkasının duvarını kirletirim. İyi gaza gelirim.

Ne zaman ayağa kalkıp omuz omuza vereceğiz, ne zaman  önce vatan gerisi teferruat diyeceğiz. Yunan'lının, İstanbul, Ermeni'nin ,Ağrı,Yahudinin  vaadedilmiş toprakları var. Bizimde 2023'ümüz neden olmasın. Neden siyasal güçler bu amaç uğrunda hareket etmez. Neden demokrasi diye bağırırızda haklarımızı demokratik yollarla  aramayız.

Sabah bir ceylan uyanır Afrika'da. Kafasında tek bir düşünce vardır.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek, Yoksa aslana yem olacaktır.
Her sabah bir aslan uyanır Afrika'da. Kafasında tek bir düşünce vardır.
En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek, Yoksa açlıktan ölecektir.
İster aslan olun, İster ceylan olun hiç önemi yok.
Yeter ki güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini, Hem de bir
önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin.

                                                    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR