Karnından 4 kilogram kist çıktı

Karnından 4 kilogram kist çıktı
Çorum'da bir kadının karnından ameliyatla 4 kilogram kitle çıkarıldı.

Dodurga ilçesinde yaşayan ve taşıdığı kitle sebebiyle 30 yıldır karın ağrısı çeken Ayşe Gezgin (59), Çorum Elitpark Hastanesi'nde yapılan başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.Son günlerde artan karın ağrıları sebebiyle Çorum Elitpark Hastanesi'ne başvuran Sezgin, burada hastane başhekimi ve genel cerrahi uzmanı Dr. Ziya Boyacıoğlu tarafından muayene edildi ve ameliyata karar verildi. Uzm. Dr. Boyacıoğlu tarafından ameliyat edilen kadının karnından 4 kilogram kitle çıkarıldı.

AMELİYETE İKNA EDİLDİ
Opr. Dr. Ziya Boyacığlu, halsizlik, kilo kaybı, karında ağrı ve kitle gibi şikayetlerle hastanelerine başvuran Ayşe Gezgin'in muayenesinde karnında kitle saptandığını söyledi.Her geçen gün zayıflayan hastayı yapılan görüşmeler sonunda ameliyat olaya ikna ettiklerini dile getiren Boyacıoğlu, ''Başka merkezlerde tetkikleri tamamlanan hastaya ameliyat şansı olmadığı söylenmiş, hasta hastanemize geldiğinde sağlığına kavuşma konusunda oldukça umutsuzdu" dedi.

PERSONELE OLAN GÜVEN ARTTI
Ancak hastaya ameliyat öncesi yaklaşımları ve hastanelerinde bu ve benzer vakalarda ameliyat edilen hastaların durumlarıyla ilgili bilgi verilmesinin, hastanın kendisi ve ekibine olan güvenini artırdığını kaydeden Boyacıoğlu, "Hastamızın, intraabdominal kitle tanısıyla hastanemize yatışı yapıldı. Yatışından 3 gün sonra da ameliyat edilen hastamızın ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi'' dedi.
Ayşe Gezgin ise yıllarca çektiği sıkıntıdan sorunsuz kurtulduğu için Başhekim Boyacıoğlu ile hastane personeline teşekkür etti.