Karizmatik Devin Gölgesinde


Karizmatik Devin Gölgesinde 

İngiliz Gazetesi Financial Times, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kampanyasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde yaptığını yazdı.

Davutoğlu'nun "Türk siyasetini 10 yıldan fazla süredir domine eden karizmatik devin gölgesinde kaldığı" ifadesinde bulunan Daniel Dombey, makalesinde, AK Parti'yi "Ortadoğu'nun en başarılı partisi" olarak tanımladı ve Davutoğlu'nun mitinglerde en büyük tezahüratı Erdoğan'dan bahsettiğinde aldığını yazdı.

Dombey, yazısında ayrıca, eski bir AK Parti sempatizanı olarak bahsettiği gazeteci-yazar Mustafa Akyol'un görüşlerine yer verdi:

"Davutoğlu ile Erdoğan hala aynı gemide ancak Davutoğlu, bazı konularda göreceli olarak makul olmaya çalışıyor."

Akyol, AK Parti içinde başkanlık sistemi konusunda şüphe duyanlar olduğunu söyleyerek, "İlerleyebilmek adına, Erdoğan herhangi birini gemiden atabilir" yorumunu yaptı.

AK Parti'li bir vekilin iddiasına dayanarak, Erdoğan'ın sonbahardaki parti kongresinde Davutoğlu'nu görevden alabileceği belirtildi.

Financial Times'taki makalesinde, Daniel Dombey, Erdoğan'ın halihazırda hükümeti Kürt meselesi ve 4G - 5G teknolojisi konusunda eleştirdiğini vurguladı.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat Beşer Arşivi
SON YAZILAR