*Karizma


Karşıdan gelene gözüm takılıyor, adam da kalıp, kıyafet yerinde, endam on numara süper karizmatik bir tip. Tahmin yürütüyorum, ya üst düzey bir bürokrat, ya oturmasını, kalkmasını bilen bir kalantor ya da profesör düzeyinde bir akademisyen diyorum. İmrenerek gıpta ile süzüyorum, birden karizmatik"in cep telefonu çalıyor, işte o anda ters yüz oluyorum, bütün tahminlerim yakıştırmalarım yerle bir olmuş durumda. Cep telefonundan yükselen melodi şöyle “amanın kelle, kelle-gel beni yelle, yelle”

*Soru
Adı üzerinde cep telefonu, yani cepte taşınsın diye icat edilmiş. Peki, pantolon kemerine takılan kılıfta taşımak neyin nesi? Erkekler için söylüyorum; Bir pantolon da, ikisi arkada kalçalar üzerinde, ikisi de yanlarda baldır nahiyesinde olmak üzere dört cep var, bir de takım elbise giyiliyorsa ilaveten dört cep daha varken,  kemere takılan kılıfta telefon taşımak daha mı pratik?
Bazı kadınlar da telefonunu boynuna asılı olarak taşıyorlar üstelik omuzlarında pamuk çuvalı büyüklüğünde çantaları varken. Acaba diyorum gelişen teknoloji cep telefonu boyutlarını bu kadar küçültmeseydi de örneğin, televizyon kumandası boyutlarında bıraksaydı o zaman adı cep olan telefonlarımızı belimize, boynumuza nasıl takacaktık-asacaktık?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR