KARDEŞLİK ŞÖLENİ

KARDEŞLİK ŞÖLENİ
Komşu iftarları kapsamında her akşam bir mahalleye konuk olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Derebahçe ve Çay mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Komşu iftarlarının ilk durağı Şehit Selman Özay İlkokulu Bahçesi oldu.

1 500 KİŞİYE İFTAR SOFRASI
İki veya üç mahalleyi bir araya getiren komşu iftarlarının ilk durağı Şehit Selman Özay İlkokulu Bahçesi oldu. Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinlerinin aynı iftar sofrasında buluştuğu, Ramazan Ayı'nın bereket ve faziletine yaklaşık bin 500 kişi iştirak etti.

BİRLİK VE KARDEŞLİK ŞÖLENİ
Her iki mahalle sakininin de yoğun olarak iştirak ettiği İftar yemeği'nde yaptığı konuşmada İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "7 den 70'e herkesin aynı iftar sofrasında bir araya geldiği, mahalle sakinlerinin kaynaştığı bu iftar sofrasını 'Kardeşlik Şöleni' olarak görüyorum" dedi.

 

İLK KOMŞU İFTARI DEREBAHÇE’DE

 

Yapılan komşu iftarlarının bütünleşmek kapsamında büyük önem taşıdığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; " Düzenlediğimiz komşu iftarlarının ilkini bugün Derebahçe ve Çay mahallesi sakinleri ile birlikte başlattık. Böylesi kalabalığı bir arada görmek vatandaşlarımızın birbirine sahip çıkmasının, kardeşlik duygularının bir göstergesidir. Böylesi  güzel bir görüntü bizlerin sahipsiz olmadığını halkımızın her zaman yanımızda olduğunu gösteriyor.” dedi.

 

BAYRAM SONRASI TEMEL ATILACAK.

Derebahçe Kültür ve Yaşam Merkezi’nin Ramazan Bayramı sonrası temellerinin atılacağının müjdesini veren Başkan Tok’a mahalle sakinleri coşku dolu bir alkışla karşılık verdi.  Temel atma hazırlıkları için gerekli yapım çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Tok, Derebahçe’de inşasına başladığımız kültür ve yaşam  merkezimizi temelini atma aşamasına getirdik. Bu merkezimizde büyük bir düğün salonu, toplantı salonları, bayanlar için özel salonlar, sinema salonları, çocuklarımız için kreş alanları ve büyük bir park alanı ile birlikte çok fonksiyonlu bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şehrimize, İlçemize ve Derebahçe Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun. ” dedi

 

MUHTEŞEM KUR’AN ZİYAFETİ

İftar programı sonrası akşam namazını Derebahçe Merkez Camii’nde kılan Başkan Tok, camii cemaati ile sohbet ederek vatandaşın istek ve önerilerini dinledi. Başkan Tok, akşam namazının ardından Hançerli Mahallesi Abdullah Paşa Camiinde teravih namazı öncesinde gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti Programına katıldı. Kurra Hafızların muhteşem sesi ile okunan Kur’an-ı Kerimle maneviyat dolu bir program icra edildi.  Birçok mahalleden Kurra Hafızları dinlemeye gelen vatandaşlar program sonrası böyle bir programı tertip eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.  

 

TERAVİH SONRASI RAMAZAN ŞERBETİ DAĞITILDI.

Teravih namazı sonrası camii çıkışında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan soğuk ramazan şerbeti  cemaat tarafından  memnuniyetle karşılandı.  Teravih namazı sonrası İlkadım Belediye Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,  cami avlusundaki çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.