Karayolu kenarında bulundular

Karayolu kenarında bulundular
ERZURUM'da karayolunun sağ ve sol kenarında 300 metre arayla görülen 2 ayı leşi korkuya neden oldu. Ayılardan birinin dört ayak pençesinin kesilerek götürülmüş olması ise görenleri şaşkına çevirdi.

Erzurum- Erzincan karayolu üzerindeki Aşkale İlçesi'nin Çayköyü mevkisinde 300 metre arayla karayolunun sağ ve sol kenarında 2 ayı leşi görüldü. Bir süre yol kenarında bekleyen sürücüler, ayıların ölü olduğundan emin olduktan sonra araçlarından inerek yanlarına gitti. Ayılardan birinin dört ayak pençesinin kesilerek götürülmüş olduğu, diğerinin ise üzerinin toprakla kapatılması dikkat çekti. Ayıları görenlerden Deniz Demir şunları söyledi:

"Erzurum'dan Aşkale'ye giderken yolun hemen yanında bir ayı gördük. Durup bir süre baktıktan sonra ölü olduğuna kanat getirince yanına gittik. Ayının öldüğüne üzülürken, ayaklarının kesilip götürüldüğünü görünce şok olduk. Bir süre ilerledikten sonra bir başka ölü ayı da gördük. Onun da üzeri toprakla örtülmüş. Yetkililerin, ayıların ölüm nedenini ve ayaklarını kesip götürenleri bularak adalete teslim etmesini istiyoruz" dedi.

Karayolundan geçenlerin rahatlıkla görebildiği ölü ayıların yanında durarak uzun kuyruk oluşturan meraklı vatandaşlardan kimi ayılarla 'selfie' kimi de fotoğraf çektirdi. Jandarma, ayıların karayolundan geçerken araçların çarpması sonucu öldüklerini tahmin ederken, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.