KARATEDE KAZANDIK

KARATEDE KAZANDIK
43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde millilerimiz 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

KARATEDE 7 ALTIN, 1 GÜMÜŞ, 2 BRONZ KAZANDIK

BAY ALTIN MADALYA İÇİN YARIŞACAK
Ümit  Bay Kata’da Selahattin Güngel; İtalyan ve Sırp rakiplerini aynı skorlarla 4-1, Slovak rakibini 5-0 ve İspanyol’u da 3-2 yenerek Makedon rakibiyle altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı. Finalde rakibini 5-0 yenen sporcumuz, kürsünün zirvesine çıktı.  Genç  Bay Kata’da  Emre Vefa Göktaş, Polonyalı, Karadağlı, Horvat ve Portekizli rakiplerini puan vermeden 5-0 yenerek finale yükseldi. Emre finalde Alman rakibi ile Avrupa şampiyonluğu mücadelesinden de 5-0 galip çıktı ve altın madalyanın sahibi oldu.    21 Yaşaltı  Bay Kata’da  ilk maçında Sloven rakibini 4-1 yenen Ali Sofuoğlu daha sonra Fransız, Çek ve Sırp rakiplerini aynı skorlarla 5-0 yenerek finalde İspanyol rakibiyle altın madalya mücadelesinde 5-0’lık skorla kazanan taraf oldu. Ümit  Bay Kumite 52 kiloda ise Ömer Abdurrahim Özer Macar rakibini 4-0, Ukraynalı’yı 6-0 ve Azerbaycanlı rakibini de 2-0 yenerek finale yükseldi. Finalde Fransız’a tatamiyi dar eden Ömer, 4-0’lık neticeyle altın madalya kazandı. 57 kiloda Ömer Faruk Ateş de bu kategoride altın madalya kazanan başka bir sporcumuz oldu. İtalyan ve Bosnalı rakiplerini hakem kararıyla geçen Ömer, Alman’ı 1-0, Slovak’ı 4-0 yendi. Finalde İspanyol rakibine karşı 2-0 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

ÖMER AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ
Ümit  Bay  Kumite 70 kiloda Samet Gök önce Romen’i 10-0 sonra, Slovak rakibini 8-0’lık diskalifiye ile yendi. Daha sonra Hırvat’ı 3-0 ve İspanyol’u 4-0 yenen Samet, finalde Yunan rakibini hakem kararıyla yenerek altın madalya kazandı. Ümit  Bay Kumite 47 kiloda Duygu Yemenici Bosnalı ve Makedon rakiplerini 4-0 yendi. Alman’ı 4-3, İtalyan’ı da 4-1’le geçen Duygu, finalde Rus rakibini 1-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Ümit  Bayan Kumite +54 kiloda Gülşen Demirtürk Yunan rakibini 4-3, Rus’u 2-0, İspanyol’u da 5-0 yendi. Finalde Ukraynalı rakibine 4-0 kaybederek Avrupa ikincisi oldu. Genç  Kadınlar Kata’da  Beyza Nur Ay, İsveç ve İsponyol rakiplerini 3-2, Hırvat’ı 5-0 yendi. Sloven rakibine 4/1 yenile Beyza daha sonra Bosnalı rakibini 3-2 yenerek üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. Ümit  Erkekler Kumite +70 kiloda Ömer Faruk Arslan Belçikalıyı 3-0, Gürcü’yü 4-1 ve Polonyalı’yı 1-0 yendi ama Bosnalı rakibine6-1 yenilerek finalden oldu. Daha sonra Slovak rakibini 5-0 yenen Ömer Avrupa üçüncüsü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.