KARARLIĞINI BİR KEZ DAHA TÜM DÜNYAYA GÖSTERTTİ

KARARLIĞINI BİR KEZ DAHA TÜM DÜNYAYA GÖSTERTTİ
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,"Büyük ihanetin üzerinden üç yıl geçti. Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve yaralandığı 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, o gece yaşananları yeniden düşünüp değerlendirmek gerekiyor" dedi.

Vezirköprü Belediye Başkanı  İbrahim Sadık Edis,15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimini; demokrasiye yönelik yapılan hain saldırıyı bir kez daha kınayarak, “Ülkemizi, demokrasimizi, hürriyetimizi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper eden Türk Milleti; hür ve bağımsız yaşama istediğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; ne FETÖ, ne PKK , ne DHKP-C; adı ne olursa olsun; ülkemizin birliğini hedef alan hiçbir terör örgütü asla hedeflerine ulaşamadığı gibi bundan sonrada ulaşamayacak " dedi.

img-2765.jpg

HAİNLER EMELLERİNE ULAŞAMAMIŞTIR'
15 Temmuz'un bir milletin yeniden doğuşu olduğunu kaydeden Başkan Edis," Üç yıl önce 15 Temmuz'da hain terör örgütü FETÖ'ye karşı millet iradesinin gücü ortaya kondu. Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle halkın gücünün üstünde bir güç olmadığının en net örneğini yaşadık Türkiye Cumhuriyeti'nin en kanlı saldırılarından biri olan 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. FETÖ'nün organize ettiği bu kanlı saldırı, şanlı Türk Milleti'nin güçlü iradesiyle bertaraf edilmiş, eli kanlı FETÖ militanları hain emellerine ulaşamamıştır.  Milletimiz, hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden darbecilerin karşısına çıkmış ve canı pahasına vatanını müdafaa etmiştir. Darbelerin ve seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik her türlü girişimin, ülkeye ne denli büyük zararlar verdiğini, uzun yıllar boyunca kapanmayan yaralara sebep olduğunu en iyi bilen, en acı şekilde tecrübe eden ülkelerden biri Türkiye'dir" diye konuştu. 

'HER GİRİŞİMİN KARŞISINDA DURMUŞTUR'
15 Temmuz'daki şanlı duruşun, bunu tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Başkan Edis," Tıpkı ülkemizi daha önce düşmanların elinden kurtardığımız "Kurtuluş Savaşı" gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de dönüm noktası olmuştur. Adeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden dirilişe yeniden yükselişe geçişinin en önemli kanıtıdır. Aziz vatanımızın bir karış toprağı için bile ellerini ovuşturanlar, tarih boyunca sayısız destana imza atmış, vatan toprağını namusu saymış Türk milletinden hak ettiği karşılığı misliyle almıştır. Güçlü Türkiye'nin yükselişine engel olmak isteyenlerin son çırpınışlarına şahit olduğumuz 15 Temmuz gecesi dik duran Türk milleti şehitlik mertebesine erişebilmek için adeta birbiri ile yarışarak tüm dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir. O kara günde Türkiye Cumhuriyeti askerinin emir komuta zincirine itaatini, sadakatini hain emelleri için kullananlar Şehit Ömer Halisdemir'in sıktığı kurşunla tarihin en derin kuyularında boğuldular. Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize açıl şifalar diliyorum "şeklinde konuştu. Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.