‘Karar sürpriz olmadı’

‘Karar sürpriz olmadı’
AKPM tarafından Türkiye aleyhine yayınlanan raporu eleştiren AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Bu karar sürpriz olmadı” dedi

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM), 16 Nisan Anayasa Değişikliği Halkoylaması ile ilgili Türkiye aleyhine sunduğu raporu eleştirdi. Göksel, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz tarafından raporla ilgili yapılan değerlendirmeyle ilgili olarak da, “Başarısızlıklarını raporun arkasına sığınarak gizlemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

BEKLENEN BİR AÇIKLAMA
16 Nisan’da Anayasal Sistemin değiştirilmesine yönelik gerçekleştirilen referandumla ilgili AKPM tarafından yayınlanan raporu eleştirdi. Raporu gündeme taşıyan CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün de raporun arkasına sığındığını belirten Göksel, “ AKPM referandumu demokratik olmamakla, referandum öncesi yapılan kampanyayı da adil olmamakla suçlamış. El insaf. Siz hangi adaletten, demokrasiden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin bakanına köpeklerle saldırmaya kalkan, bakanımızın kendi topraklarımız sayılan konsolosluğumuza sokmayan, ‘Evet’ kampanyası için bakanlarınıza izin vermeyen, fakat ‘Hayır’ kampanyası için Avrupa’ya gidenlere kucak açan, hatta Türkçe kliplerle bizzat kendileri ‘Hayır’ kampanyası yapan Avrupa mı bizim referandumumuzu adil bulmamış, demokratik bulmamış? Bu çok komik. AKPM’nin ve Avrupalıların bu yaptığı bize sürpriz olmadı. Hatta bu beklenen bir açıklama. Avrupa ne zaman güçlü bir Türkiye istemiş ki? Biz her zaman millileşmeden bahsediyoruz. Bu millileşme öncelikle zihinlerden başlamalıdır. Önce zihnimizi millileştirmeliyiz. CHP ise millilikten uzak bir politika izlemeye devam ediyor. Kendi ülkesini Avrupa’ya şikâyet etmeyi alışkanlık haline getiren CHP’nin yaptığı da bizi şaşırtmadı. Zaten bunun yüzden seçim kazanamıyorlar. CHP zihniyeti Türkiye’yi, Amerika yat dediği zaman yatacak, Avrupa kalk dediği zaman da kalkacak bir ülke zannediyor. Biz böyle olmadık, olmayacağız. 15 Temmuz’da darbeye darbe yapan milletimiz ise bunu en güzel şekilde ispatlamıştır. AK Parti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlünün değil haklının yanında olmaya devam edecektir. Bunun için mazlumun ve mazlum coğrafyaların umuduyuz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.