KARANFİL NEDEN MHP'YE GEÇTİ?

KARANFİL NEDEN MHP'YE GEÇTİ?
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa eden Aslan Karanfil, 2015 genel seçimleri için neden MHP'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde iken Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen ve bu görevden geçtiğimiz günlerde istifa eden Aslan Karanfil, yarın MHP Samsun İl Başkanlığı’nda açıklayacağı MHP Samsun milletvekili aday adaylığı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Samsun İlkadım'da bulunan bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Aslan Karanfil, aday adaylığını yarın MHP Samsun İl Başkanlığı’nda saat 13,30’da açıklayacağını söyledi.

AK PARTİLİNİN DE ENDİŞESİ VAR
Memleket adına endişelerinin olduğundan dolayı MHP’den aday adayı olduğunu söyleyen Aslan Karanfil, “Ben hiçbiz zaman bu ülkenin bu kadar gerildiği bir dönem görmedim. Kendisine oy vermeyenlerle ilgili hiç bir iktidar sorun yaşamadı. Demokrasi çoğunluğun rejimidir ama aynı zamanda da size oy vermeyenlerinde korunduğu bir rejimdir. AK Parti, 2002’de ki yada 2011’de ki AK Parti değil. ‘Gücümüz var. Devletin her birimi bizim elimizde ve her şeyi yapabiliriz’ noktasına geldi. Devletin bütün güçlerine hakim bir iktidar var. İnsanlarda da her şey yapabilirler kanaati var. Bir efsunlanma ve etkilenme var. Ben de iktidar partisinden aday adayı olabilirdim. En kötü ihtimalle görevime devam ederdim. Şu an 110 kişinin Samsun’da AK Parti’den aday adayı olduğu dönemde biz, tersine bir şey yaptırsak memleketle ilgili endişelerimizden yapıyoruz. Bunu da paylaşıyoruz. Bu zamana kadar benim MHP’den aday adayı olacağımı bilen AK Parti’li arkadaşlarım bana ‘vefasızlık yaptın’ demedi. Ülke noktasında benim kaygılarım var. Ben bu kaygıları paylaştığım zaman hiçbir AK Parti’li arkadaşım bana ‘haksızsın’ diyemiyor. Çünkü onlar da biliyor ülkenin kötüye gittiğini. Temayülü de yaşamış insanım. O süreçleri de biliyorum. Ne kadar itibar ettiklerini de biliyorum” dedi.

“LİSTELERDE SAMSUN’UN EVLADI YOK”
Son 3 dönemdir milletvekili listelerinde Samsun’un yetiştirdiği birisinin olmadığını belirten Karanfil, “Yarın saat 13,30’da MHP İl Başkanlığı’nda aday adaylığımızı açıklayacağız. Sonra ilçe ilçe gezerek ziyaretlerde bulunacağız. 12-18 Mart 2015 tarihleri arasında da MHP Genel Merkezi’ne resmi başvurumuzu yapacağız. Ondan sonraki sürece bakacağız. Ben Samsun ve memleketimiz adına heyecanı olan bir insanım. Ben bu anlamdaki bu heyecanımı Samsunlulara hizmet etmek anlamında da kullanmak istiyorum. Ben hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmadım. Ama Samsun’un 3 dönemdir tüm vekillerine bakın. İlk altıncı sırada olan insanlara bakın. Samsun’un hiç mi kendi yetiştirdiği evladı yok. Neden kendi değerlerimizi tüketiyoruz? İsim vermiyorum. Ben bunu da Samsun’da yaşayan insanların vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.

DIŞ POLİTİKA VE ÇÖZÜM SÜRECİ
Türkiye'nin izlediği dış politika ve terör örgütü konusuna da değinen Karanfil" Ülke kötüye gidiyor. Dış politika anlamında Batı ile olan ilişkimiz çökme noktasına geldi. İlişkilerin zayıflaması sonucunda Batı'dan Orta Doğu'ya dönüldü. Ama Orta Doğu ülkelerinin çoğunda büyükelçimiz yok. Mısır'da ki olaylarda hepimiz üzüldük ama şimdi Mısır'ı hatırlayan, Rabia işaretini hatırlayan varmı? Emevi Camii'sinde namaz kılarız diyorduk ama şimdi ise Suriye topraklarına bile giremez olduk. Terörle mücadele ile anılan Türkiye şimdilerde ise terörle yan yana anılır oldu. Doğu ve Güneydoğu da barış olacak diye sevindik ama hala çözülememiş bir Çözüm Süreci sorunu var. PKK Türkiye'yi terk etmedi, bırakın terk etmeyi şehir merkezlerine girdiler. Kendi parasını basmış, kendi yargısını kurmuş, kendi kaymakamını, bürokratını, hakim ve savcısını atamış. Biz bu insanlarla hiç bu noktaya gelmedik" diye konuştu.  

SUAT KILIÇ KONUSU
Aslan Karanfil "Türkiye'de en büyük spor yatırımı eski Bakan Suat Kılıç döneminde oldu. Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ında Milliyetçi Hareket Partisine geçeceği iddiaları var. Benim bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok. Kılıç'ın MHP'den Aday Adayı olacağı spekülasyondur" dedi. samsunhabercisi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum