Karanfil: Eğitim ve Sağlıktaki Sorunlar Giderilmeli

Karanfil: Eğitim ve Sağlıktaki Sorunlar Giderilmeli
MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Aslan Karanfil Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen ve Türk Eğitim-Sen'i ziyaret ederek sendikalarılarla sohbet etti.

"DÖNER SERMAYEDE ADALETSİZLİK VAR"

İlk olarak Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi'ni ziyaret eden Karanfil, iktidarın sağlık alanında yaptığı yanlış uygulamalara dikkat çekti. Eşinin doktor olduğu için sağlık camiasından uzak olmadığını da belirten Karanfil, "Sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi noktasında problemler var. Can güvenliği başta olmak üzere döner sermayede adaletsizlik var. Taşeron uygulamasına, aile hekimlerinin nöbet ve ilave görev problemlerine bir an evvel  akılcı ve sürdürülebilir çözümler üretilmesine gerek vardır." dedi.

SENDİKALILARDAN YOĞUN İLGİ

Sendika ziyaretlerinin devamında Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanlığı'nı programına alan Karanfil, sendikalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Karanfil burada eğitim sorunlarını çözmek için bugüne kadar elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştığını ifade ederek, "Yılların emektar okul müdürleri okul müdürlüğünden alınarak, bir okula veya ilçe müdürlüğünün emrine verildi. Bunu yaparken görevden alınan müdürlerimizin yerine, hükümetin emirlerini uygulamaya dünden amade insanlar getirildi. Görevden alınan müdürlerimizin %80'inden fazlası Türk Sağlık-Sen'e üye idi. Görevden alınanların yerine getirilenlerin ise %99'u malum sendikalara üye insanlar. Bu yapılırken hiç bir hukuk kıstası göz önünde bulundurulmadı. Milli Eğitim Bakanı her değiştiğinde çok sayıda öğretmen, araştırmacı havuza gönderilmiş, küstürülmüş. Milli Eğitim camiası, hiç değiştirilmeyecek bir sistemken, bırakın iktidardan iktidara, bakandan bakana değişir hale geldi. Hukukun rafa kalktığı bir sistem haline geldi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum