Karagöl : Ziraat odasına kaydı bulunmayan yararlanamaz

Karagöl : Ziraat odasına kaydı bulunmayan yararlanamaz
Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl kamuoyunda 'torba yasa' olarak bilinen, 6552 sayılı yasa ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarının yapılandırılması konusunda değerlendirmede bulundu.

Karagöl yaptığı açıklamada, ''4/b (Bağ-kur) sigortalıları ile ilgili olarak kamuoyunda yanlış bir beklenti oluşmuştur. 01.10.2008 tarihinden önce 4/b (Bağ-Kur) tescilleri olmayıp yani Bağ-Kur'a kayıtlı olmayıp vergi kaydı olanlar veya dernek, oda, esnaf sicil kaydı olanların, 4/b'li (Bağ-Kur'lu) olamayacaklarını, dolayısıyla geriye dönük borçlarının da söz konusu değildir. Bu durumda olan vatandaşların il müdürlüğüne gelerek boş yere saatlerce sıra beklemelerine gerek yoktur. Ancak, bu durumdaki vatandaşlarımızdan vergi kaydı, dernek, oda veya esnaf sicil kaydı olup 01.10.2008 tarihinden sonrada bu kayıtları devam edenlerin 01.10.2008 tarihinden sonrası için borçlanma hakları bulunmaktadır.'' dedi.

4/b (Bağ-Kur) sigortalılarından 04 Ekim 2000 öncesi tescili bulunanların ise oda veya dernek, esnaf sicil veya şirket kayıtları ile vergi kayıtlarını belgelemeleri gerekmektedir" diyen Karagöl, sözlerine şöyle devam etti: “Bu belgeler temin edilmeden yapılandırma başvurusunda bulunanların eksik belgeler nedeniyle işlemleri uzamaktadır. Yine, 4/b'li (tarım Bağ-Kur'lu) sigortalılarından, tescilleri res'en veya muhtar beyanına göre yapılmış olup ziraat odası kaydı bulunmayanların, ziraat odalarına kayıtlarını yaptırmaları ve ziraat odalarından kayıtlarını getirerek yapılandırma veya ihya talebinde bulunmaları gerekir." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.