KARADENİZ'İN KIRKPINARI

KARADENİZ'İN KIRKPINARI
Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı İsmail Balaban oldu

Tekkeköy Büyüklü Mahallesi'nde bu yıl 7.'si düzenlenen ve beş yüzün üzerinde pehlivanın kol bağladığı Karadeniz’in Kırkpınar’ı Tekkeköy Belediyesi geleneksel yağlı güreş şenliği nefes kesti.

Beş yüzün üzerinde pehlivanın kıyasıya güreştiği Karadeniz’in Kırkpınar’ı Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreş müsabakalarına; İsmail Balaban, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Fatih Atlı, Onur Balcı, Sermest Bulut, Kürşat Korkmaz gibi toplam 32 başpehlivan katıldı. Güreşlerde sakatlanan Şaban Yılmaz er meydanından ayrılmak zorunda kaldı. Karadeniz’in Kırkpınar’ı Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreş organizasyonunda yarı finalde İsmail Balaban rakibi Kürşat Korkmaz’ı, Fatih Atlı’da Rakibi Sermest Bulut’u yenerek finale kaldı. Final karılaşmasında rakibi Fatih Atlı’yı yenen İsmail Balaban Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreş organizasyonunun başpehlivanı oldu.

Başpehlivanlar, ödüllerini Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın elinden aldı.

Togar, 'Güreşlerimizin yedincisini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz'

Türkiye'nin önemli başpehlivanlarının Tekkeköy Büyüklü er meydanında ter döktüğünü ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Asırlık Ata sporumuzu burada yaşattığımız ve binlerce insanla buluşturduğumuz için ilçem ve şahsım adına mutluyum ve güreşleri her yıl tekrarlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ata sporumuzu izlemeye şehrimiz dışında dört bir yandan seyirci ilçemize akın ediyor. Güreşlere olan bu ilgi bizleri ayrıca mutlu ediyor ve motive ediyor. Güreşlerimizi her yıl daha coşkulu ve daha çok katılımlı bir şekilde devam ettireceğiz’’ diye konuştu.

Başkan Togar’dan Başpehlivana 5 bin lira

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Güreşlerin devamlılığı ve gelecek nesillere aktarılması vesilesiyle başpehlivan olan İsmail Balaban’a kupa ve altın kemerin dışında 5 bin lira ödülle ödüllendirdi.

Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşlerine, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasar Togar'ın yanı sıra, MHP Grup Başkan Vekili Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Danışmanı Hacer Aktürk, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, 22. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, MHP İl Başkanı Taner Tekin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk ve çok sayıda güreş sever katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.