KARADENİZ'DEN OKYANUSA AÇILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

KARADENİZ'DEN OKYANUSA AÇILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR
Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Dereköy Balıkçı Barınağı'ndaki bir tersanede 1,5 yıl önce yapımına başlanılan ve büyük kısmı tamamlanan bin ton ağırlığındaki "Türk Yılmaz" adlı balıkçı teknesi okyanusa açılacağı günü bekliyor.

Rizeli bir iş insanı tarafından yaptırılan ve son teknoloji ile donatılan balıkçı teknesi Moritanya, Senegal, Gine gibi ülkelerin kara sularında, Atlas Okyanusu'nda balık avında kullanılacak. Yaklaşık 6 milyon dolara mal olan balıkçı teknesi 50 metre boyu, 20 metre genişliği ve yerden 10 metre yüksekliği ile dikkati çekiyor.

KARADENİZ'DEN OKYANUSA AÇILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Türkmenler Balıkçılık işletme Müdürü Erhan Türkmen, ''Türk Yılmaz'' adını verdikleri balıkçı teknesinin yaklaşık 1-2 ay içinde denize indirileceğini ve ilk olarak Moritanya'ya gideceğini söyledi.

KARADENİZ'DEN OKYANUSA AÇILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Balıkçı teknesinde en son teknolojilerin kullanıldığına işaret eden Türkmen, "Teknenin yapımına 1,5 yıl önce başlanıldı. Yaşanan pandemi nedeniyle biraz işler yavaşladı. Ancak yüzde 95'i bitti diyebiliriz. Birkaç küçük işlem kaldı. Tekne içindeki cihazlar ve donanımlarını beklemekteyiz. Onlar da geldikten sonra suya indireceğiz." dedi. Bin ton ağırlığındaki teknenin yaklaşık 700 ton balık kapasitesi olduğunu anlatan Türkmen, 30 kişilik ekiple yola çıkacaklarını, gidecekleri ülkede alacakları 10 kişi ile gemide 40 kişilik personel olacağını aktardı.

KARADENİZ'DEN OKYANUSA AÇILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Balıkçılığın dede meslekleri olduğunu vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti: "Dünya standartlarında ve dünya denizlerinde balıkçılık yapıyoruz. Bu nedenle de yaptırdığımız teknenin dünya standartlarında olması ve dünya ülkeleri ile rekabet edecek tarzda olması gerekiyor. Teknemizde üç farklı tarzda 5 bin 50 beygir gücünde motor var. Okyanusta karşılaşılabilecek bütün fırtınalara dayanabilecek şekilde tasarlandı. Kendi alanında özel bir tekne oldu.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.