Karadenizbirlik, üreticiye 10.6 milyon lira kredi ödemesi yaptı

Karadenizbirlik, üreticiye 10.6 milyon lira kredi ödemesi yaptı
Genel merkezi Samsun'da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik) üreticiye 10.6 milyon lira kredi ödemesi gerçekleştirdi.

Her kampanya döneminde olduğu gibi bu sezon da üreticinin finans ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdüklerini belirten Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan 'tarlaya tohum atmadan üreticiye destek' ilkesini benimsediklerini ifade etti. Eraslan, "Bu ilke doğrultusunda birliğimiz, 2015 yılı ekilişleri için de üreticilerimizin finansman ihtiyaçlarına ayni ve nakdi kredileri ile yardımcı olmaya devam ediyor. Birliğimiz bu amaçla, 2015 yılı yağlı tohum ekilişlerine yönelik olarak üretici ortaklarımıza üretim öncesi tarla hazırlığı için 4.6 milyon TL tutarında nakdi kredi dağıtımı yaptı. Bunun yanısıra başta tohum, zirai ilaç, küspe ve yağ olmak üzere yaklaşık 6 milyon TL değerinde de ayni katkı sağlayarak toplamda 10.6 milyon TL tutarında kredi dağıttık." dedi.

TARIMSAL GİRDİ DESTEĞİ

Bir üretici kuruluşu olan Karadenizbirlik’in önceliğinin 'ürünü ve üreticiyi desteklemek' olduğuna vurgu yapan Ünal Erarslan, ayrıca şunları söyledi: "Birliğimiz, yıllardır üreticilerimizin tarımsal faaliyetlerinin yoğun olduğu ve nakit ihtiyacının hat safhaya çıktığı bu dönemlerde ortaklarına uygun ödeme koşullarında hasat vadeli tarımsal girdi desteği sağlamaktadır. Gayemiz, bölgemizde üretim potansiyeli olan ayçiçeği üretimini artırmak ve ülke yağlı tohum ihtiyacımızın ithalat ile değil yerli üretimden karşılanmasına destek olmaktır. Yerli üretimin ve yerli üreticinin buluştuğu kooperatifler üst birliği olarak Birliğimiz, tüm imkanlarını, yağlı tohum üreticilerinin mağdur olmaması ve üretimin devamı yönünde her zaman seferber etmiştir. Birliğimizin güçlenmesi, 38 bin ortak üreticinin de güçlenmesi, desteklenmesi ve ürününün değerlenmesi demektir." 

İTHALAT DEĞİL YERLİ ÜRETİM

Yağlı tohumlarda yerli üretim artışının sağlanması için, devlet tarafından yapılacak teşvik ve desteklemelerin mutlaka artırılmasını isteyen Erarslan, "Birliğimiz, bundan sonra da bölgemizde üretim artışını sağlayacak şekilde üreticilerimize her türlü ayni ve nakdi katkıyı sağlayarak yerli üretimin desteklenmesine devam edecektir." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.