Karadeniz bölgesine "Şiddetli yıldırım" uyarısı 

Karadeniz bölgesine "Şiddetli yıldırım" uyarısı 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta boyunca Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağış beklendiğini dile getirdi. Ancak Karadeniz için "Şiddetli yıldırımlara dikkat" uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların etkili olmasıyla birlikte vatandaşları daha da sık bilgilendirmeye başladı. Müdürlük tarafından son yapılan açıklamada, yağış beklenen yerler işaret edilerek, yıldırım düşme tehlikesi olan Karadeniz bölgesine de uyarı yapıldı.

YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER
Müdürlüğün açıklamasına göre Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanaklı geçeceği tahmin ediliyor.

SARI UYARI YAPILDI
Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'e sarı uyarı (potansiyel tehlikeli hava) yapıldı. Bu bölgelerde yıldırım tehlikesine dikkat çekildi. Meteoroloji yağış beklenen yerleri işaret etti ancak Karadeniz bölgesine 'Şiddetli yıldırım' uyarısı yaptı.

YILDIRIM DÜŞME TEHLİKESİ VAR
Ayrıca sel, su baskını, yerel kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.