Karadeniz 18 can aldı

Karadeniz 18 can aldı
TÜM uyarılara ve adım başı kurtarma ekipleri bulundurulmasına rağmen Kandıra İlçesi'nin Karadeniz sahilindeki plajlarda Cumartesi ve Pazar günü 1'i çocuk 4 kişi boğularak öldü.

Cumartesi günü İstanbul'dan günü birlik Kandıra Babalı mevkisindeki uzunkum plajına gelen bir Kuran Kursu hocaları ve öğrencileri burada denize girdi. Bir ara iki öğrencinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören kurs hocalarından 36 yaşındaki Cemal Sevim yanlarına yardıma gitti. Ancak bir süre sonra Cemal Sevim ile birlikte 12 yaşındaki öğrencisi Muhammet Zahit Koşik gözden kayboldu. Kurtarma ekipleri ile çevredekilerin yardımıyla 3 çocuk birden sudan çıkarılarak Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklardan Muhammet Zahit Koşik'in yolda öldüğü anlaşıldı. Cemal Sevim de hastanede yapılan müdahalalere rağmen kurtarılamadı.

Cumartesi günü bir başka boğulma olayı ise Cebeci sahilinde meydana geldi. Sakarya'nın Hendek İlçesi'nden yakınlarıyla denize gelen 32 yaşındaki Hüseyin Helvacı yüzerken boğularak öldü.

MHP İLÇE YÖNETİCİSİ DE BOĞULDU

Cebeci Plajı'nda meydana gelen diğer boğulma olayında ise, geçen dönem MHP’nin İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunduğu belirtilen Servet Türk, arkadaşlarıyla birlikte geldiği plajda denize girdi. Ancak bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının durumu farkedip haber vermesi üzerine bölgeye gelen dalgıç ekipleri, Servet Türk’un cesedini buldu.

RİP AKINTISI ÇOK TEHLİKELİ

Kandıra İlçesi'nin Karadeniz sahilindeki plajlardan özellikle Cebeci, Kumcağız ve Kovanağzı plaj bölgelerinde beklenmeyen anlarda denizin dalgalanarak rip akıntılarına yolaçtığı belirtilerek, buralarda denize girenlerin çok dikkatli olmaları istendi. 

Buradaki plajlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesİ İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan, aralarında gönüllülerin de bulunduğu, gruplar halinde ayrı noktalarda görev yapan araka kurtarma ekripleri bulunuyor. Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) adı altında faaliyet gösteren bu ekipler, jetski ve zodyak botlarla plaj bölgelerinde sürekli kontrol yapıyor, belirlenen noktalardan uzaklaşanları uyarıyor. sahildeki kulelerden de plaj sürekli gözetleniyor. 

ŞİLE'DE 4 KİŞİ BOĞULDU, 1 KİŞİ DENİZDE KAYIP

Nurcan KIRCALI / İstanbul DHA

Şile sahilleri bugün adete doldu taştı; fakat gün boyu buradan acı haberler de eksik olmadı. Denize giren 4 kişi boğularak öldü, 1 kişi ise halen kayıp...

İlk haber öğlen saat 14.00 sıralarında Ağva Mahallesi'nden geldi. 30 yaşındaki Ali Arıcı serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. 

13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN DA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Şile Alacalı Mahallesi Taş İskele plajında saat 15.30 sıralarında denize giren Namık Köklü (50) ile oğlu 13 yaşındaki Mehmet Köklü azgın dalgalar arasında kayboldu. Kısa bir süre sonra Namık Köklü'nün cansız bedenine ulaşıldı; saat 21.30'da da Mehmet Köklü'nün cenazesi kıyıya vurmuş halde bulundu. 
Diğer bir boğulmanın yaşandığı yer de Sofular Babsu plajıydı... 24 yaşındaki Sercan Ayun yüzmek için denize girdi; ama o da bir süre sonra gözden kayboldu. Havadan ve denizden arama çalışması başlatıldı. Yapılan aramalar sonucu da Ayun'un cenazesi bulundu. 

1 KAYIP ARANIYOR
Alacalı Taş İskele mevkiinde 30 yaşındaki Mustafa Fidan da serinlemek için girdiği denizde kayboldu. Şile İlçe Jandarma Komutanlığı ve arama kurtarma ekipleri Mustafa Fidan'ı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. 
Öte yandan denizde kaybolanların cenazeleri de Şile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

10 GÜN ÖNCE EVLENEN GENÇ DENİZDE BOĞULDU

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde 10 gün önce evlenen 30 yaşındaki Temel Atinkaya, denizde yüzerken akıntıya kapılarak kayboldu.

Olay bugün Ordu'nun Perşembe İlçesi Çaka kumsalında meydana geldi. Temel Atinkaya yanında bulunan arkadaşlarıyla birlikte denizde yüzerken akıntıya kapıldı. Kısa sürede gözden kaybolan Temel Atinkaya arkadaşları ve çevredekilerin tüm çabalarına rağmen bulunamadı. Olay yerine sevk edilen polis ve itfaiye dalgıç ekiplerinin denizde yaptığı arama çalışmalarında bir sonuç alınamadı. Karadeniz'in azgın dalgaları ve yağmura rağmen ekiplerin güçlükle sürdürdüğü çalışmalara vatandaşlarda destek verdi. Temel Atinkaya'nın yaklaşık 10 gün önce evlendiği belirtildi. Endişeli bekleyiş devam ederken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

YARDIMA KOŞTU, KENDİSİ BOĞULDU

Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ(Zonguldak), (DHA)

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, serinlemek için girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren 11 yaşındaki İbrahim İhsan Karakaya çevredekiler tarafından kurtarılırken, yardıma koşan 18 yaşındaki Akın Özdemir ise boğularak öldü.

Tatil için Ereğli'ye gelen 40 yaşındaki Muzaffer Karakaya, kardeşi 26 yaşındaki Muhammet Serkan Karakaya ve oğlu İbrahim İhsan Karakaya ile birlikte denize girmek için Ereğli-Alaplı arasında bulunan Belediye Plajı'nın 500 metre ilerisindeki sahile geldi. Denizin sığ yerinde yüzmeye çalışan İbrahim İhsan Karakaya, dalgalara kapılınca boğulma tehlikesi geçirdi. Oğlunun suda çırpındığını gören baba ile kardeşi ve Akın Özdemir tereddütsüz denize atladı. Ancak, bu kez Karakaya kardeşler de boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredekilerin yardımıyla baba, amca ve yeğen denizden çıkarıldı. Akın Özdemir ise suda kayboldu. 

İhbar üzerine gelen Ereğli Belediyesi'ne ait arama kurtarma ekibi, zodyak botla küçük çocuğu kurtarmak isterken suda kaybolan Akın Özdemir'i aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucu Özdemir'in cesedine ulaşıldı. Kıyıya çıkarılan Akın Özdemir'in cansız bedeni ambulansa taşınırken, baba Erhan Özdemir ve annesi Ayşe Özdemir sinir krizleri geçirdi. Baba Özdemir, ceset torbasını açarak oğlunun yüzünü son bir kez gördü. Boğulma tehlikesi geçiren 3 kişilik Karakaya ailesi ise ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Özdemir'in cenazesi aynı hastanenin morguna konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İSTANBUL'DAN TATİLE GELEN 2 KARDEŞ GİRESUN'DA BOĞULDU

Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, (DHA)

İSTANBUL’dan tatil için memleketleri Giresun’a gelen 16 yaşındaki Beyzanur ile 12 yaşındaki Oğuzhan Bekdemir denizde boğularak öldü.

Olay Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki halk plajında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarıyla denize giren Beyzanur ve Oğuzhan Bekdemir, dalgalı denizde bir anda akıntıya kapılarak kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olaya yerine gelen AKUT, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı arama çalışmaları sonrasında Beyzanur ve Oğuzhan Naldemirci bulundu. Sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen iki kardeş hayatını kaybetti.

Plajda çocuklarını bekleyen ve acı haberi alınca gözyaşı döken anne Sadiye Bekdemir yakınları ve polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. İstanbul’da oturan ailenin tatil için memleketleri Giresun’a geldikleri öğrenildi. İki kardeşin cenazeleri yarın Hisargeriş köyünde toprağa verilecek.

TOPRAĞA VERİLDİLER

İSTANBUL’dan tatil için geldikleri memleketleri Giresun’da denizde boğulan 16 yaşındaki Beyzanur ile 12 yaşındaki Oğuzhan Naldemir toprağa verildi.

Olay dün Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki halk plajında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarıyla denize giren Beyzanur ve Oğuzhan Naldemir akıntının da etkisiyle gözden kayboldu. Yapılan arama çalışmalarının ardından iki kardeşin cesedi bulundu. Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan bugün alınan iki kardeşin cenazeleri Hisargeriş köyüne getirildi. Merkez Camii'ndeki cenaze törenine Beyzanur ve Oğuzhan Naldemir’in annesi Sadiye, babası Mustafa, kardeşleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.


Cenaze töreni namazı öncesi basın mensuplarına konuşan baba Mustafa Naldemir, çocuklarını iki gün önce Giresun’a gönderdiğini ifade ederek, "Giresun’u gezmeye geldiler ama göremeden öldüler. Plajlar güvenli olur. İki tane çocuğum gitti. Yarın bir başkası gidecek. Bu plajlarda önlem alınmalı” dedi.

Oğuzhan ve Beyzanur Naldemir, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada Giresun Belediyesi, bugün Karadeniz’deki fırtına nedeniyle boğulma olaylarının önüne geçmek için anons yaparak vatandaşları denize girmemeleri yönünde uyardı. Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri de denize girenlerle plaj işletmelerine uyarılarda bulundu.

BARTIN'DA 1 KİŞİ BOĞULDU, 1 KİŞİ KAYIP

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

BARTIN'a bağlı Mugada sahilinde dalgalarla açığa sürüklenen 59 yaşındaki Necmi Gökdağ boğuldu, 15 yaşındaki Emir Kaan Muslu ise kurtarıldı.

Zonguldak Merkez ilçeye bağlı Beycuma beldesinden ailesiyle birlikte Mugada sahiline gelen 15 yaşındaki Emir Kaan Muslu, serinlemek için denize girdi. Bir süre denizde yüzen Muslu, dalgalara kapılarak suda çırpınmaya başladı. Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıç ekipleri tarafından kıyıya çıkarılan çocuğa, ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesine alınan Muslu'nun hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Bu olaydan 15 dakika sonra aynı sahilde Necmi Gökdağ da dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Dalgıç ekiplerince denizden çıkarılan Gökdağ, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KURTARMAK İSTEDİĞİ ARKADAŞIYLA BİRLİKTE BOĞULDU

Özgür OKUMUŞ/ ALAPLI,(Zonguldak),(DHA) 

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde serinlemek için denize giren 35 yaşındaki Fatih Demir ve arkadaşı 27 yaşındaki Güven Şener boğularak öldü. 

İlçeye bağlı Kocaman Plajı'nda denize giren Fatih Demir, bir süre sonra dalgaların arasında kayboldu. Arkadaşını kurtarmak için denize atlayan Güven Şener'de dalgalara kapıldı. Yapılan arama çalışmaları sonunda her iki arkadaşın cesedi denizden çıkarıldı. İki arkadaşın cenazeleri Alaplı Devlet Hastanesi morguna konuldu.

DENİZDE KAYBOLAN AĞABEYE AĞIT

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN'da serinlemek için denize giren 25 yaşındaki Yusuf Ozan Genç, akıntıya kapılarak kayboldu. Gözleri önünde ağabeyi denizde kaybolan 16 yaşındaki Kardelen Kır'ın, "Ağabeyim ne olursun çık gel. Kumbaramı seninle paylaşacam. Birazdan ağabeyim çıkıp gelecek ve 'şaka yaptım' diyecek" diyerek gözyaşı döküp ağıt yakması yürekleri dağladı. 

Olay bugün Atakum İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf Ozan Genç ailesi ve yakınlarıyla birlikte deniz kenarına geldi. Kız kardeşi Kardelen Genç ve diğer aile biriyleri ile denize giren Genç, bir süre sonra akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Çevredekiler dalgalı denizde yardım etmek istedi. Ancak başarılı olamayınca Yusuf Ozan Genç gözden kayboldu. 

İhbar üzerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı dalgıçlar ile Sahil GÜvenlik karadeniz Bölge Komutanlığı ekipleri denizde kaybolan Yusuf Ozan Genç'i botla ve deniz dibine dalarak yaklaşık 4 saat süresince arama çalışmalarını sürdürdü ancak sonuç alınamadı. Yakınlari gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada kıyıda bekleyen Yusuf Dzan Genç'in kız kardeşi Kardelen Genç gözyaşları arasında, "Ağabeyim ne olursun çık gel. Kumbaramı seninle paylaşacam. Birazdan ağabeyim çıkıp gelecek ve 'şaka yaptım' diyecek" diye ağıt yaktı. Yusuf Ozan Genç'i arama çalışmalara hava kararana kadar devam edeceği, bulunamaması halinde arama çalışmalarına yarın devam edileceği belirtildi.

DENİZDE KAYBOLAN GENCİN CESEDİ BULUNDU 

Samsun'da serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapılarak kaybolan Yusuf Ozan Genç'in cesedi olay yerinden 500 metre ileride sahile vurmuş halde vatandaşlar tarafından bulundu. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. 

SERİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİ DENİZDE BOĞULDU

Ferudun ALTUNTAŞ/ FATSA(Ordu), (DHA)

ORDU'da önceki akşam serinlemek için denize giren 30 yaşındaki Ahmet Tonbaz, boğularak hayatını kaybetti. Tonbaz’ın cesedi dün gece denize girdiği yerden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta kıyıya vurmuş olarak bulundu.

Fatsa İlçesi Dolunay Mahallesi’nde önceki akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda Ahmet Tonbaz serinlemek için denize girdi. Ancak daha sonra eve geri dönmemesi üzerine ailesi polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri Tonbaz’ın terliklerini ve kıyafetlerini sahilde buldu. Bunu üzerine sahil güvenlik ve deniz polisi dalgıçları bölgede arama yaptı. Yapılan aramalarda bir sonuç alınamadı. Dün gece Fatsa Limanı mevkiinde vatandaşlar kumsala vurmuş bir erkek cesedi buldu. Olay yerine gelen polis ekipleri cesedin Ahmet Tonbaz’a ait olduğunu belirledi. Cenazesi otopsi yapılmak üzere Fatsa İlçe Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

YENGESİNİ KURTARDI KENDİSİ BOĞULDU

Ayhan ACAR/ BARTIN, (DHA)

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, denizde boğulma tehlikesi geçiren yengesini kurtarmayı başaran 47 yaşındaki Hüseyin Yıldız, dalgalara kapılarak hayatını kaybetti.
Hüseyin Yıldız, dün ailesiyle Göçgündemirci Sahili'ne gitti. Yıldız'ın yengesi, akşam saatlerinde serinlemek için denize girdi. Yengesinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören Yıldız da peşinden gitti. Yıldız, yengesini suyun yüzeyinde tutmaya çalışırken kendisi bu kez dalgaya kapıldı. Kadın, çevredekilerin de yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Yıldız ise dalgaların arasında kayboldu. Haber verilmesiyle gelen Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı 'Degak-3' dalgıç ekibi denizde arama yaptı. 1 saat sonra Yıldız'ın cesedei 200 metre ileride suyun dibinde bulundu. Kıyıya çıkarılan Hüseyin Yıldız'ın cesedi, otopsi için Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.