KARAÇAM TOHUMLU KALEM...

KARAÇAM TOHUMLU KALEM...
SAMSUN Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentteki Gençlik Merkezleri için hazırlanan proje kapsamında özel olarak yapılan ve kapak kısmında karaçam tohumları bulunan 20 bin adet kalem ilk, orta ve lise öğrencilerine dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentteki Gençlik Merkezleri için geçen yıl Kasım ayında 'Her genç bir fidan, her fidan bir hayattır' projesi başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeye verdiği destekle biyo-plastik ve geri dönüştürülmüş kağıt kullanılarak üretilen ve üst kısmında karaçam tohumlarının bulunduğu çevre dostu kalemler üretildi. 20 bin kalem geçen ay İlkadım, Canik, Atakum ve Çarşamba İlçeleri’ndeki ilk, orta ve lise öğrencilerine dağıtıldı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, öğrencilerden dağıtılan kalemlerin üstündeki kapak kısmında yer alan karaçam tohumlarını toprakla buluşturmalarını istediklerini belirterek, "Amacımız çocuklarımıza ve gençlerimize doğa konusunda duyarlılık sağlayıp her öğrencinin bir ağaç dikmesine vesile olmak. Yeşil doğamıza bir fidanla katkı sağlamak istiyoruz. Gençlerimizin doğayı seven, bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Tamamen çevreci yeşil bir projeyi Samsun'da hayata geçirmiş olduk" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.