KARAASLAN'DAN “ULUSLARARASI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ" MESAJI

KARAASLAN'DAN “ULUSLARARASI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ" MESAJI
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

''Ülkelerin sahip olduğu biyolojik çeşitlilik, sürdürülebilir kalkınmada ki başarısının da göstergesidir. Ülkemiz hem tür, hem genetik hem de ekosistem seviyelerinde yüksek çeşitliliğe sahiptir. Biyolojik çeşitlilik bir ülkenin gerçek zenginliğidir.

Ülkemiz Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’ni imzaya açıldığı 5 Haziran 1992 tarihinde imzalamıştır. Sözleşmeye  193 ülke taraf olmuştur. Ülke olarak eşsiz güzellikteki biyolojik zenginliğimizin korunması maksadıyla, AK Parti hükümetleri döneminde çeşitli projeler ve düzenlemeler ile biyoçeşitliliğimizin muhafazası için önemli adımlar atılmıştır.

“Nuh’un Gemisi - Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı” ve ‘’Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi’’  sayesinde bu alanda ki zenginliğimiz koruma altına alınmıştır. Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi kapsamında 2014 yılında 41 ilde halka ve kolluk birimlerine yönelik Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından basılı ve görsel eğitim materyalleri hazırlanmış ve bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır, 2015 yılında bu çalışmalar tüm illere yaygınlaştırılarak devam etmektedir. Aralık 2015 itibariyle 51 ilde, il düzeyinde seminer gerçekleştirilmiştir. Diğer illerde, ilçe ve köy düzeyinde çalışmalar yapılmaktadır.

İktidarlarımız süresince gerek çevre, gerekse orman ve su alanlarında ülkemizin sahip olduğu zenginliklerin korunması için kurumlar arası ve kapsamlı işbirlikleri gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar devam etmektedir.
Bu duygu ve düşünceler ile; 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Gününü kutluyor bu zenginliğimizi korumak için çaba sarfeden herkese teşekkür ediyorum''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.