KARAASLAN SÖĞÜT’TE

KARAASLAN SÖĞÜT’TE
KARAASLAN SÖĞÜT’TE ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANDI

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; bu yıl 736’ncısı gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik etmek için Bilecik’in Söğüt ilçesinde gerçekleştirilen kutlamalara katıldı

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi’nde Kayı Alplerinin nöbet değişimini seyreden Karaaslan, türbede dua etti. Ertuğrul Gazi türbesi ziyaretinin ardından tören alanına geçen Karaaslan; Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri seyretti. Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Bilecik’te gerçekleştirilen törenlerin ardından Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Eskişehir’e giderek STK ve İş Dünyası Buluşması Toplantısına katıldı. 
 
KARAASLAN; “300 ÇADIRIN CİHAN İMPARATORLUĞUNA DÖNÜŞTÜĞÜ SÖĞÜT’TE ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANDIK”
Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada; “300 kıl çadırın büyüyerek 24 milyon kilometre karelik bir cihan imparatorluğuna dönüştüğü Söğüt topraklarında hep birlikte Ertuğrul Gazi’yi andık. 2023 yolunda bizlere ışık tutan kıymetli ecdadımızın aziz hatıralarını bilmek ve onları yad etmek bizler için büyük önem taşıyor. Halifelik sancağı ile tüm dünyaya hükmetmiş ve gittiği her yere adalet götürmüş bir neslin torunları olarak, bugün de dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yapılan zulümlere karşı sessiz kalmamak bizim boynumuzun borcudur. Dün Suriye’de bugün Arakan’da; dünyanın neresinde zulüm gören bir mazlum varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti ile Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesile ile Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin 736.Yılını kutluyor, Osmanlı İmparatorluğu’nun mimarı Ertuğrul Gazi’yi rahmet ve minnetle anıyorum.” cümlelerine yer verdi.   
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.