KARAASLAN SİYASET AKADEMİSİ'NDE DERS VERDİ

KARAASLAN SİYASET AKADEMİSİ'NDE DERS VERDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Antalya'da AK Parti Siyaset Akademisi'nde ders verdi

 

KARAASLAN: CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILAMAYANLAR 14 YILDA YAPILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Antalya'da AK Parti Siyaset Akademisi'nde ders verdi. Karaaslan, AK Parti'nin çevre, şehir ve kültür vizyonunu anlattı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Antalya'nın Kepez ilçesinde AK Parti Siyaset Akademisi'nce düzenlenen "Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı"nda konuştu. Çiğdem Karaaslan konuşmasının başında, AK Parti Gençlik Kolları'nda başladığı siyaset hikayesini anlattı.

CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILAMAYANLAR 14 YILDA YAPILDI

Partisinin çevre, şehir ve kültür vizyonunu anlatan Karaaslan, bunun 15 yıllık bir iktidar mücadelesine sığdırılamayacağını ifade ederek, ''Kadim topraklar üzerinde öz kültürünün harcı ile yoğrulabilen yerlerde ancak bir "şehir" inşa edilebilir. Modernitenin dayattığı kent olgusu içerisinde belirli kalıplara sığdırılmış, tek tipli mekan anlayışı, insan yaşamının kendisine yabancılaşmasının önündeki en büyük engeli taşımakta.

İslam şehirlerindeki şehir-mekan anlayışı sadece standart bir yapıdan ibaret olmayıp, içerisinde nefes alan insanların manevi kimliğine de hitap etmiştir. Batıdan İslam coğrafyası nasıl görünür bilmek zorunda değiliz. AK Parti 15 yıllık iktidar döneminde, çevre şehir ve kültür alanında Cumhuriyet tarihinin ulaşamadığı verileri milletimize kazandırmıştır. Bunu yaparken sadece hizmet etmenin bilincinde ve kadim kültürümüzün birikim ışığını hep bir pusula olarak görmüştür'' dedi.

Karaaslan, çevre konusu üzerinden giden tartışmaların 30 yıllık bir mesele olduğuna dikkati çekerek, ''Çevre meselesi kendilerini çevreci olarak nitelendiren bir grup tarafından ciddiye alınan bir alan değil, tüm insanlığı ilgilendiren, dünya var olduğundan beri üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir mecrada yer almakta. Bu minvalde bizler çevreyi ele alırken tabiatın bizlere sunduğu doğal zenginliklerin bir arada ve doğal kaynakların dengeli bir şekilde kullanılmak zorunda olduğu bir mekanizmayı inşa etmekle sorumluyuz. Çünkü bu dünyada yaşayan her toplum yaşanılabilir bir dünya hedefini gerçekleştirebilmek için durmadan çalışmak durumunda" dedi.

OLUMSUZLUKLAR BERTARAF EDİLİYOR

AK Parti olarak hükümete geldikleri ilk günden beri çevreyi kirleten tüm olumsuzluklara karşı mücadele ettiklerini ve edeceklerini söyleyen Karaaslan, iktidara geldiklerinde katı atıkların düzenli olarak depolandığı tesis sayısının 15 iken, 2015 yılı sonunda bu sayının 81'e ulaştığını, temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayraklı plaj ve marinaların sayısının 2002 yılında 151 iken 2015 yılında 436 olduğunu bildirdi.

ÇEVRE ÜZERİNDEN TARTIŞMALARIN AMACINI BİLİYORUZ

Son dönemlerde çevre üzerinden yapılan tartışmalarda olduğu gibi çevreyi gündelik siyasi tartışmalara alet etmek isteyenlerin bulunduğunu belirten Karaaslan, "Çevre söylemi üzerinden giden kuru siyaset ne bize, ne de çevremize hiçbir şey katmıyor. Olaylara tarihsel bakarsak günümüzde giden tartışmaları net bir şekilde anlayabileceğimizi göreceksiniz. Çevreyi siyaset alanına dahil etmek isteyenler neyi amaçlıyor bizler iyi biliyoruz. Çevreyi koruyacaksak, çevrenin önemini ileri kuşaklara taşıyacaksak gelin bu konular üzerinde ne gerekiyorsa yapalım ancak bu meseleyi siyaset çıkmazında ele alırsak kaybedeceğimiz yılların acısını ileride çocuklarımız ve torunlarımız çekecek. Gezi olaylarında korunmaya çalışılan bir çevre hassasiyeti yoktu. Bunu çok açık gördük. Ağaçların kesilmesini kim ister? Bizler eğer ağaç düşmanıysak 13 yılda 1,5 milyon hektar alanı artırmazdık. 3 milyar 500 milyon fidanı toprakla buluşturmazdık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.