KARAASLAN KAZAKİSTAN'DA

KARAASLAN KAZAKİSTAN'DA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Kazakistan'da bir dizi temaslarda bulundu.

KARAASLAN KAZAKİSTAN'DA

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları ve bakanlar ile birlikte Kazakistan Başbakanı Karim Massimov'un daveti üzerine Kazakistan'a gitti.

Karaaslan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte ilk olarak Astana’da Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile bir araya geldiği heyette yer aldı. Ardından Türkiye ile Kazakistan arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için işadamları ile yapılan toplantıya katıldı. Daha sonra Hoşgörü ve Barış Sarayı'ndaki Uluslararası Türk Akademisi Konferansı'na katılarak, Kazak siyaset ve akademi çevreleri ile kordiplomatik temsilcileriyle biraraya geldi.

Karaaslan tek kadın katılımcı olarak katıldığı temasların ardından yaptığı açıklamada, Kazakistan'da verimli görüşmeler yaptıklarını belirterek, ''Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Kazakistan'ı ziyaret ettik. Bu ziyaretler kapsamında gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde iki kardeş ülke arasındaki alt yapısı sağlam olan ilişkilerin pekişmesi ve daha ileri seviyelere gelmesi için bir dizi önemli temaslarda bulunduk. Başbakanımız Türk devletlerinin biraraya gelerek kurduğu Uluslararası Türk Akademisi Konferansı'nda, Tük dünyasından bilim adamlarına ve akademisyenlere, Türk dünyasına, değişen dünya şartları içinde Asya ve Avrasya ölçekli barış ve refah ortamı oluşmasına dönük kanaatlerini paylaştı. Yapılan temasların kardeş ülke Kazakistan'la olan ilişkilerimize önemli katkı sağladığına inanıyorum'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.