KARAASLAN: KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

KARAASLAN: KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ
''Neden evet dediğimizi, milletçe neden evet dememiz gerektiğini, tüm Türkiye'de anlatacağız.

TÜRKİYENİN GELECEĞİ İÇİN EVET
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletekili Çiğdem Karaaslan, referandum çalışmaları kapsamında kapı kapı dolaşacaklarını belirterek, ''Neden evet dediğimizi, milletçe neden evet dememiz gerektiğini, tüm Türkiye'de anlatacağız. Türkiye'nin geleceği için, daha parlak yarınlar için, çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayacağı bir ülke için evet diyoruz. Bu sadece AK Parti'nin meselesi değil. Türkiye'nin meselesi'' diye konuştu.AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti 74. İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.Karaaslan, referandum sürecinde konunun tartışılacak, konuşulacak çok farklı boyutları olduğunu belirterek, ''Kimi zaman gelecek sahaya indiğimizde sistemin ruhu hakkında konuşacağız, kimi zaman gelecek tek tek maddeleri tartışacağız. Teşkilatlarımız için en önemlisi konulara hakim olmak. Bu konuda eksiklik olduğuna inanmıyorum. Türk Milleti işin ruhuna inandığı zaman onu başka noktalara götürebiliyor. 15 Temmuz'da böyle oldu. Küçücük bir ekranda yapılan bir konuşmaydı milyonları sokağa döken. Uzun uzun anlatımlar değildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'halkımı meydanlara davet ediyorum' demesi yetti milletimiz için. Hiç kimse kendini yormasın. Millet her şeyin farkında. Hatta bu milleti henüz anlamayanlar, yanlış anlayanlar, hatta 2017 Türkiyesinde daha yeni yen anlamaya başlayanlar başarıya ulaşamayacak. Bu bir gerçek. AK Partinin farkı şurda. AK Parti tamamanen milletin içinden çıkmış, tamamen milletle aynı duyguyu, aynı hissiyatı paylaşarak siyaset yapan bir parti. Birbirimizden bir farkımız yok. Hepimizin hayata bakış açısı aynı. Farklı yerlerde yetişmiş olsakta ortak noktada buluşuyoruz. Birilerinin anlayamadığı bu'' dedi.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ
Zor bir dönemdem geçildiğinin altını çizen Karaaslan, ''Her şey lehimize mi yok değil. Çok ciddi provokasyonlara açık bir dönemden geçiyoruz. Yalan yanlış bilgilerle ikna edilmeye çalışılan vatandaşlarımız olacak. Bizim hedefimiz şu. Anlatacağız. Kapı kapı anlatacağız. Anlatmadığımız konuşmadığımız hiç kimse kalmayacak. Neden evet dediğimizi, milletçe neden evet dememiz gerektiğini, tüm Türkiye'de anlatacağız. Bunların üstüne olumsuz düşünen olmayacak mı? Olacak. Eksik bildiği için farklı oy kullanmayan olmayacak. 25 Şubat'ta startını verceğimiz güçlü başlangıçla birlikte sahada olacağız'' dedi.TBMM'de 1. tur oylamaların 90 saat sürdüğünü ve 3059 sayfa tutanak tutulduğunu belirten Karaaslan, ''Gök kubbe altında söylenmemiş hiç bir şey kalmadı. Bu mesele ile ilgili her şey tartışıldı, konuşuldu. Bu tartışmaların başlamasında milat Devlet Bahçeli'nin 11 Ekim'deki çıkışı çok önemli idi. O bir kapı açtı ve Anayasa çalışmaları tekrar başladı. Ondan öncesinde çok uzun yıllar Türkiye'nin gündeminde olan bir konuyu hayırlısıyla 16 Nisan günü gerçekleştireceğimiz referandumla hayata geçireceğiz'' dedi.

TÜRKİYENİN EN TEMEL SORUNU ANA MUHALEFET
Anayasının devleti hukukla sınırlandırmak için toplum tarafından hazırlanan metnin adı olduğunu belirten Karaaslan, ''Bizim anayasımız vesayetçi zihniyet tarafından hazırlandı. Biz anayasıyı mı değiştiriyoruz? Biz bugün Aanayasanın ilk kez ruhuna müdahale ediyoruz. Demokratikmiş gibi görünen, parlamentermiş gibi görünen bir sistemden ayakları yere basan, güçlü yönetim erklerinin birbirinden net bir şekilde ayrıldığı bir yönetim modeline geçiyoruz. Maalesef bana göre Türkiye'nin en temel sorunlarından biri sığ bakış açısına sahip ana muhalefet. Bunu ben bir AK Partili olarak söylüyorum. Türkiye için büyük bir eksiklik. Mecliste gördük. Tartışmaların seviyesini gördünüz. Milletin meclisinin kürsüsünü kıranları gördünüz. CHP maalesef her seferinde rejim tartışmasını ortaya atıyor. Rejim elden gidiyor, laiklik elden gidiyor diyor. Bu milletin artık bu tartışmalara karnı tok'' dedi.

GÜNCELLENME ZAMANI
''2007 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar verilmesiyle aslında bir anlamda teknik olarak yarı başkanlık sistemine geçtik'' diyen Karaaslan, ''Hepimizin telefonu var ve uygulamalar kullanılıyor. Kullanılan uygulamaların bile güncellenmeye ihytiyacı var. 2007 yılında yapılan değişiklikle sistemde önemli bir değişikik yapılmışken, biz 2017 yılında artı bu sistemi güncellemeliyiz. Hükümet modeli ile güncelleyerek yeni bir döneme geçmeliyiz. Çünkü uygulamalar birbirini desteklemiyor. Halkın talepleri beklentierli çok yükselmiş durumda. Güncelleme yaşanacak ve bu oylamadan çıkacağız'' dedi.

TÜRKİYENİN MESELESİ
CHP zihniyetinin bir çok önemli çalışmaya ve projeye hayır dediğini belirten Karaaslan, ''Biz hayır dedikleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Osman Gazi Köprüsü'nü, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni hayır demelerine rağmen yaptık ve başarıya ulaştık. Güle güle kullanın. Çok da iyi ettik.  Hayır kelimesi başlı başına negatif bir anlam yüklü. Başlı başına olumsuz. Ama evet Türkiye'nin geleceği için, daha parlak yarınlar için, çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayacağı bir ülke için evet diyoruz. Biz bugün bu işi hamdolsun başaracağız. Bu sadece AK Parti'nin meselesi değil. Türkiye'nin meselesi. O yüzden STK'larla, bugüne kadar partiye hizmet etmiş kişileri işin içine katarak bu süreci yürütmemiz çok önemli. Ben bu süreci şöyle tanımlıyorum. 15 yıllık kazanımların kurumsallaştırlacağı bir karar verilecek'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.