KARAASLAN HASANKEYF'DE

KARAASLAN HASANKEYF'DE
Çiğdem Karaaslan Batman Hasankeyf'deki çalışmaları yerinde inceledi ve yöre halkıyla buluştu

'HASANKEYF'DE TARİH YOK OLMAYACAK'
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan yardımcıları , AK Parti milletvekilleri ve ilgili kurum temsicilerinden oluşan bir heyetle Batman Hasankef’de yapılan çalışmaları yerinde ziyaret ederek yöre halkıyla bir araya geldi.
 
‘CUMHURBAŞKANIMIZIN HASSASİYETİNİ BİLİYORUZ’
AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kuşen ve AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin’in de eşliğinde gerçekleştirilen eski ve yeni yerleşim alanlarında incelemelerde bulunan Çiğdem Karaaslan ‘Cumhurbaşkanımızın özellikle Hasankeyf gibi büyük öneme sahip ilçelerimizin taşınması, yeni yerleşim alanlarının oluşturulması konusunda ki hassasiyetlerini biliyoruz. Burada yaptığımız incelemeler ve değerlendirme toplantılarınlarından çıkacak sonucun yürütülen çalışmalara katkı sunmasını umuyoruz.' dedi.
 
‘GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYORUZ’
Proje alanlarında gerçekleştirilen saha incelemelerinin ardından Hasankeyf  Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek proje hakkında verilen brifinge katılan Karaaslan ' Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve TOKİ  başta olmak üzere İlgili tüm Kurumlar, yerel yönetimler ve ilgili tüm paydaşların büyük emek vererek yürüttüğü projeyi yerinde görmek, Kadim şehir Hasankeyf'in geleceğe taşınması noktasında gerçekleşen uygulamaları incelemek ve vatandaşlarımızın taleplerini almak üzere Hasankeyf'deyiz. Hasankeyf de yürütülen projeyi yalnızca yeni bir yaşam alanı oluşturmak kapsamında ele alamayız. Çünkü başta dünya çapında bir başarıya imza atılarak yeni yerine taşınan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi olmak üzere, insanlığın ortak değerleri olarak adlandırabileceğimiz tarihi varlığımızın projede  "Kültür Adası" olarak belirlenen yeni alanda konumlandırılacak olması ve yeni Hasankeyf’in tıpkı geçmişinde de olduğu gibi kültürel birikimini merkeze alarak oluşturulması bu projeyi farklı bir konuma taşımıştır.'dedi.

 
'HALKIMIZIN FİKİRLERİ VE TALEPLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
Hasankeyf ziyareti öncesinde Ankara'da da gerekli temaslarda bulunarak yetkililer ile toplantılar yaptıklarını söyleyen Karaaslan saha incelemeleri ve ilçe ziyaretlerinden sonra Hasankeyf sakinleriyle ile bir araya geldi. Yerel bilginin önemine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan 'Önümüzdeki süreçte başarıyla tamamlanması gereken bir proje var.Bu nedenle esnafla ve halkımızla bir araya gelerek taleplerini dinledik ve ihtiyaçlarını birinci ağızdan öğrenmiş olduk. Onların fikir ve talepleri bizler için çok önemlidir.’ dedi.Karaaslan’a program boyunca AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcıları ile TOKİ ve DSİ yetkilileri eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.