• BIST 106.239
  • Altın 161,483
  • Dolar 3,8713
  • Euro 4,5671
  • Samsun 11 °C
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 15 °C
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan

KARAASLAN EMEĞİN VE NİMETİN HİKAYESİNİ ANLATTI

KARAASLAN EMEĞİN VE NİMETİN HİKAYESİNİ ANLATTI
KARAASLAN EMEĞİN VE NİMETİN HİKAYESİNİ ANLATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, katıldığı televizyon programında Alaçam'ın 200 yıllık geleneği olan pileki taşında mısır ekmeği yapımını Türkiye'ye tanıttı

'Tadında Hikayeler' adlı televizyon programının çekimlerine katılan Karaaslan, Alaçam'ın Bekiroğlu mahallesinin yüzyıllar öncesinden gelen bir geleneğini geleceğe taşımak için pileki taşında mısır ekmeği yaptı. Geleneksel tatları hatırlatmayı amaçlayan programın çekimlerine çocuklarda eşlik etti. Çekimlere ilk olarak; gelenekselliğini koruyan mısır ekmeği yapımı ile başlandı. 200 yıllık bir geçmişi olan Pileki (Bileki) taşına ceviz yapraklarının yerleştirilerek yapıldığı mısır ekmeği taş fırında pişerken, Karaaslan bölgenin çocuklarıyla bolca vakit geçirdi. Çocuklarla yine Samsun’a özgü Bafra Pidesi ve közlenmiş mısır yiyerek sohbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan “Geleneksel lezzetleri Türkiye'ye tanıtmamız lazım. Alaçam ilçemize özgü pileki taşında ceviz yapraklarına sarılı olarak yapılan mısır ekmeğinin lezzeti çok farklı. Hem bu lezzetin tanıtılması hemde gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Biz gelenek ve göreneklerimize her zaman sahip çıktık. Bunları yaşatmak içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.Ardından Göçkün Mahallesinde bulunan çeltik tarlasında giden Karaaslan, “Uçsuz bucaksız çeltik tarlasından soframıza bir pirinç tanesinin gelmesi emeğin ve nimetin hikayesidir. Çeltik yetiştirilmesi en zor üründür. Çiftçimiz suyun içinde diktiği çeltiği balcık tarlasında hasat etmektedir. Çeltiğin ekimi, hasadı oldukça zor olmasına rağmen bu zorluklara ğögüs gererek üretim yapan köylülerimiz bizim başımızın taçıdır." ifadesini kullandı. Habertürk ekranlarında yayınlanacak olan 'Tadında Hikayeler' belgeseli izlerken memleketten tatlar bulacağınız ve sizi geçmişe götüren programın önümüzdeki günlerde izleyiciyle buluşacak.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BALKAN TÜRKLERİ ATATÜRK'Ü DUALARLA ANDI12 Kasım 2017 Pazar 12:36
  • 10 KASIM’DA EN ÖZEL KAREOGRAFİ11 Kasım 2017 Cumartesi 13:53
  • EKMEK VE YÖRESEL LEZZETLER PAZARI09 Kasım 2017 Perşembe 13:35
  • NOSTALJİK KAHVEHANE05 Kasım 2017 Pazar 12:45
  • 60 YILDIR AYNI MESLEKTE05 Kasım 2017 Pazar 12:40
  • KÜLTÜREL DEĞERLERLERİN TANITILMASI05 Kasım 2017 Pazar 12:00
  • BAKIRLA GEÇEN ÖMÜR02 Kasım 2017 Perşembe 13:40
  • Ambarköy Açık Hava Müzesi02 Kasım 2017 Perşembe 13:00
  • ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES01 Kasım 2017 Çarşamba 13:32
  • İLK İŞ  BABALIK TOPLANTISI 7 KASIM' DA01 Kasım 2017 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim