ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLMAZSA OLMAZ

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLMAZSA OLMAZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''Türkiye’nin önümüzdeki süreçte kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmesi için anayasa değişikliği olmazsa olmazımız’’ dedi.

Anayasa değişiklik teklifi birinci tur görüşmelerinin tamamlanmasını değerlendiren AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''Türkiye’nin önümüzdeki süreçte kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmesi için anayasa değişikliği olmazsa olmazımız’’ dedi.

9 Ocak'ta başlayan Anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinin ilk turu tamamlandı. 18 maddeden oluşan anayasa değişiklik teklifi, 1 hafta süren oylamanın ardından sona erdi. Oylamanın ardından bir değerlendirme yapan Çiğdem Karaaslan, ''Anayasa değişiklik teklifi içeren 18 madde Anayasa Komisyonu'nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü ve oylandı. Oylamalarda bütün maddeler kabul edildi ve 1. tur sonuçlandı. Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olan bu çalışmaya katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' dedi.

 

TÜRKİYE GELECEĞE YÜRÜMELİ

 

Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin geleceğini sağlamlaştırmak istediklerini belirten Karaaslan, ''Türkiye’nin önümüzdeki süreçte kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmesi lazım. Bu sanırım bütün kesimler için kabul edilen bir gerçek. Ayrıca Anayasa değişikliği her partinin seçimlerden önce mutlaka vaatleri arasında yer bulmuş bir konu. Dolayısıyla bana göre önemli olan toplu bir uzlaşma sağlanmasıydı. Fakat bu mümkün olmadı. Burada birilerinin iddia ettiği gibi kişisel beklentiler, kişisel menfaatler, kişisel arzular ve bunun tatmini söz konusu değil. Burada rejim değişikliği yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi adıyla hükümet modeli değişikliği olacak. Türkiye’nin geleceği söz konusu. Türkiye uçuşa geçti. Türkiye tüm saldırılara, zorlamalara rağmen bu uçuşu gerçekleştirecek. Bunun içinde anayasa değişikliği olmazsa olmazımız’’ dedi.

 

 

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR

 

Anayasa değişiklik teklifinin mecliste oylanmadan önce çok sayıda fire olacağı yönünde çıkan söylemlerin boşa çıktığını belirten Karaaslan, ''Fire tartışması her oylama öncesinde olduğu gibi bu oylama öncesinde de oldu. AK Parti olarak bizler yeni bir araya gelmiş ekip değiliz. Bu yol haritalarını yeni belirlemiş değiliz. Biz kurulduğumuz günden beri bir hedef belirlemiş ve o hedefe birlikte yürüyen bir ekibiz. Dolayısıyla bu ekipte fire olmaz. Bunu bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. AK Parti grubunda fire olmadı, bundan sonra da olmaz''  diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.