KARA GÜNÜN SIZISI 33 YILDIR DİNMİYOR

KARA GÜNÜN SIZISI 33 YILDIR DİNMİYOR
Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da karıştığı kaza ve kaybedilen beş değerin Samsun'a verdiği acı geçen 33 yıla karşın hâlâ ilk günkü kadar hissediliyor. Samsunspor'un kırmızı beyazına siyahın eklendiği kara gün halen yürekleri dağlamaya devam ediyor.

Türk futbolunun acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için bu Malatya'ta doğru hareket eden Samsunspor takımını taşıyan otobüs sabah saaat 9:30 sularında Havza'ya geldiğinde zaman Samsun için adeta durdu.

foto-2-002.jpg

Bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kaybetmişti. Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etti.

samsunspor-un-kazada-olen-futbolculari-durakt-9839007-o.jpg

Bu kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış ve sakat kalmıştı. Trafik kazasından dolayı Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edemedi, sezonun sonuna dek tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayıldı fakat federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakıldı ve o sezon ligin "Onur Şampiyonu" ilan edildi.

20-ocak-futbol-kahramanlari-aniti-2.jpg

Bir süre sonra Samsunspor, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de ekledi. Kara günün üzerinden tam 33 yıl geçmesine rağmen dinmeyen acı hala Samsun sokaklarında ve kırmızı-beyazın her yansımasında hissediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.