Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

" Kapitalizmin AKP modeli !"

            ‎27.‎03.‎11 Vicdansızlık o kadar ilerlemiş ki ülkeyi yönetenler yoksulluk ve kazanç hırsındaki makas arasındaki mesafenin ne kadar açıldığının farkında değiller.

            Sanayi ve Ticaret Bakanı 2023 tarihine kadar iktidarda kalacaklarını ifade etmiş. 9 yıldır iktidarda olan AKP bakanın bir bildiği vardır ki böyle bir ifade kullanıyor. Bundan sonraki seçimlerde sandık iradesinin ipotek altında olduğu anlaşılıyor.

            Vay bu ülkenin ve bu ülke insanın haline ki; bir tarafta ter, ter göz yaşı yoksulluk  batağında umutsuzca çırpınan kalabalıklar, bir tarafta; yediği önünde yemediği çöplerde ve sitelerde yaşayan mutlu azınlık.

            Evet AKP iktidarının yolu bu! gösterdği model bu! bir tarafta iktidar yandaşlarıyla kol kola yüyüyenler, bir tarafta da sınıfsal kendilerinden sonra gelen nüfus kitlesinin arkasında yer alan yoksul aç ve çaresizlik sınırında bulunan yaklaşık 16 milyon vatatandaşımız.

            İşte bunun adı "Çarpık Kapitalizm" veya "Kapitalizm'in AKP Modeli! ; "

            Sık sık karşılaştığımız manzaralardan biri de hiç bir zaman olmadığı kadar sokaklardaki muhtaç ve isteyen insanlarımızın fazlalığıdır.

            AKP iktidarı ülkemize hiçbir şey kazandırmamış çok şey kaybettirmiş, yukarıda kısaca değindiğim gibi "Allah (C.C.) rızasını kazandıracak" hiçbir katkıda bulunmamıştır. Türkiye'de gün geçmiyorki borç,geçimsizlik ve sosyo-ekonomik nedenlerden vatandaşlarımız birbiriyle  kanlıbıçaklı hale geliyorlar.Üniversite mezunu gençlerimiz ya boşta geziyor ya da, başka işlerde  geçici ve güvencesiz çalışıyorlar. Özelleştirmelerle işten çıkarılanlar ve aileleri huzursuz  ,perişan olmuştur.  Ülkemizin güzide ve,hayati kurumlarının, yatırımlarının yok fiyatına satılması;  Akp 'nin yanlış   politikalarının sonucu olmuştur.

Güneydoğu yöremiz kaderine terkedilmiş  ve Kürt vatandaşlarımız  PKKve BDPnin baskısı yanında "kronik"yoksulluğu ile  karşı karşıyayken;T.C.Devletini yanında görmek istemiş fakat AKP hükümeti "göç yolda düzülür"politikalarıyla "beceriksiz ve pısırık" kalmıştır..!Türkiye dünya şirketlerinin pazar alanına dönmüş. Gelişmiş ve "palazlanmış" batı ülkelerinin gerisinde kalmıştır. Kazanç ve iş kapıları yabancı sermaye ve işbirlikçilerinin eline geçmiş. AKP iktidarı çizdiği tablonun yanında;tüyü bitmedik yetimden  edindiği korkunç mal ve serveti seçimlerde dağıtarak yine iktidara gelmeyi planladığı görülüyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan referamdumda "Adaletsiz seçim sistemini ve siyasi partiler kanununu  işine gelmediği için değiştirmeyen AKP iktidarı, önümüzdeki günlerde hazineden partisine aktarılan "hak etmediği" milyonları da alınca seçim meydanlarında sesi daha da azarlayı ve itici olacaktır.   Tabiki;YURTSEVER ve ATATÜRKçülere,ülkemizin geleceğinin,refahının,mutlluluğunun paydaşlığı için birlik olmak zamanıdır diyen vandaşlara bu seçimlerde büyük görev düşüyor..!SAGILARIMLA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR