Kapı anahtarı, hayat kurtardı

Kapı anahtarı, hayat kurtardı
Zonguldak'ta, Kilimli Belediyespor ile Kdz. Ereğli Belediyespor maçının ardından çıkan kavgada kafasına darbe alan Ereğlili futbolcu Burhan Koç'un(18) dili boğazına kaçtı.

Futbolcuya sahada sağlık memuru olmadığı için ilk müdahaleyi, antrenörlerle beraber eski bir sağlık memuru olan saha komiseri Nihat Ayaz yaptı. Ayaz, o anda yanında metal parça bulamadığı için cebinden çıkardığı anahtarla genç oyuncunun kilitlenen ağzını açarak nefes almasını sağladı.

U19 Türkiye Şampiyonası'na katılacak 2 takımın belirleneceği U19 Futbol Ligi Play-Off Grubu'nda, Kilimli Belediyespor ile Kdz. Ereğli Belediyespor geçtiğimiz cumartesi günü Kozlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşma, Ereğli temsilcisinin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Ereğli, bu galibiyetle finale yükselirken, Kilimli Türkiye Şampiyonası şansını kaybetti. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Bu sırada kafasına darbe alan Ereğlili futbolcu Burhan Koç'un(18) dili boğazına kaçtı. Futbolcuya sahada sağlık memuru olmadığı için ilk müdahaleyi, antrenörlerle beraber eski bir sağlık memuru olan saha komiseri Nihat Ayaz yaptı. Ayaz, o anda yanında metal parça bulamadığı için cebinden çıkardığı anahtarla genç oyuncunun kilitlenen ağzını açarak nefes almasını sağladı. Ölümden dönen futbolcu, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Olay anını anlatan saha komiseri Ayaz(38), "Müsabakayı Ereğli Belediyespor kazandı, Kilimli Belediyesporlu futbolcuları bunu gurur meselesi yapmasıyla kavga çıktı. Ben hakem arkadaşa geçmiş olsun dileklerimi iletmeye giderken ortam iyice alevlendi. Yerde bir futbolcunun çırpındığını gördüm. Hemen yanına koştum. Dilinin boğazına kaçtığını fark ettim. Ben daha önce futbol sağlıkçılığı da yapmıştım. Futbolcu arkadaşı yan çevirerek, çenesine baskı yaptım. O anda metal bir şey bulamadığım için cebimden evimin anahtarını çıkardım. Anahtarı dişlerinin arasına soktum ve aralamaya çalıştım. Dişlerini araladık. Sonra dilini çektik ve nefes almaya başladı. Daha sonra futbolcu 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı." dedi.

BAŞKA BİR MAÇTA DA KAÇIKLA DİLİ ÇIKARMIŞ

Daha önce de Fener sahasında hava topuna çıkan bir futbolcuyu kurtardığını anlatan Ayaz, "O zaman da saha komiserliği yapıyordum. O anda sağlıkçı yoktu. Yine koşma ihtiyacı duydum. Metal cisim olmayınca soyunma odasında bulduğum yemek kaşığıyla dişini aralamaya çalıştım. Dilini çıkarmıştım. Nefessiz kaldığı için yüzü morarmıştı." şeklinde konuştu.

'İYİ Kİ CEBİMDE ANAHTAR VARMIŞ'

Futbolcunun ölümden döndüğünü ifade eden Ayaz, şunları söyledi: "O anda metal bir şey bulmak gerekiyordu. Yanımda anahtar olunca kurtardık. Şansımı deneyeyim dedim. Sonuçta hayat kurtarmak gerekiyordu. Biz de bunu yapmaya çalıştık. O anda iyi ki cebimde anahtar varmış ki antrenör arkadaşla beraber futbolcuyu kurtardık. Tabi Allah'ın yardımıyla oldu. Biz sadece vesile olduk. Müdahale geç olsaydı futbolcu, beyne oksijen gitmediği için ölebilirdi. Hayatını kurtarmanın mutluluğu var. İnşallah bir daha yaşanmaz"

ÖLÜMDEN DÖNEN FUTBOLCU: HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM

Çenesi kilitlenen ve dili boğazına kaçan Ereğli Belediyespor genç takım oyuncusu Burhan Koç(18), yaşadıklarını anlattı. Olay sırasında hiç bir şey hatırlamadığını kaydeden Koç "Olayla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum. Tek hatırladığım yere düştükten sonra Demir hocanın beni kurtardığı. Arkadaşlardan duyduğuma göre ağzımı açmak için elimi ve dudağımı yırtmışlar. Ağzıma anahtar ve demir çubuk sokmuşlar. Allah kimsenin başına vermesin." dedi.

Yaşadığı olaydan sonra tedavisine başlanan Burhan Koç, 3-4 gün daha sahalardan uzak kalacağını ve hafta sonu itibari ile düz koşulara başlayacağını söyledi. İdmana çıkamayan Koç, Beyçayırı Stadı'na gelerek idman yapan arkadaşlarını ziyaret etti.  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.