Kanserle mücadelede bilgilendiriyor

Kanserle mücadelede bilgilendiriyor
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde kurulan stantlarda görevliler tarafından broşürler dağıtıldı.

 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde vatandaşlara Dünya Kanser Günü dolayısıyla toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıpla birlikte zorluklara yol açan kanser hakkında bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açan kanser hakkında farkındalık oluşturmak adına  bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açan çalışmada farkındalık oluşturarak vatandaşları bilgilendirmeye yönelik Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde kurulan stantlarda görevliler tarafından broşürler dağıtıldı. 

Bilgilendirici afişlerin de asıldığı Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde "Erken Tanı Hayat Kurtarır",  sloganı ile kanserin erken teşhisinde önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu vurgusu yapıldı. 

Hastalıkla ilgili olarak daha detaylı bilgi almak isteyenler ise ilgili uzman doktorlara yönlendirildi.

 

4 Şubat Günü Kanser Günü ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla hastane şubelerinde vatandaşların bilgilendirildiğine dikkat çeken Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden bölümün uzman doktorları, "Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp  çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan yüzden fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir.  Bu anlamda kanserin hangi çeşidi olursa olsun erken teşhis çok önemlidir. Herkesin mutlaka belli periyotlar içinde düzenli olarak chek-up yaptırmasını uygun görmekteyiz" dediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.