KANSERE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

KANSERE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
Liv Hospital Samsun tarafından meme kanserine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi

Liv Hospital Samsun tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında meme kanserine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe hastane çalışanları ve aileleri, Kavak Dernekler Federasyonu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Bayan Voleybol Takımı, Samsunlu Anneler, Nurtopu Çoçuk Yuvası yer aldı.

Atakum İlçesi sahilinde saat 15:00’te başlayan etkinlikte yürüyenler,  Korkma Farkında Ol!, Kontrorolünü erteleme!, Kanserden değil, geç kalmadan Kork! Hayatı Ertelememeli şeklinde yazılı, pankartlar, dövizler, balonlar ve giydikleri tişörtler ile vatandaşlara meme kanserine karşı duyarlılık çağrısı yaparken meme hastalıklarına dikkat çekerek erken tanının önemini vurguladı.

Liv Hospital Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Op.Dr.Kadir Yıldırım,erken tespit edildiği takdirde tedavideki başarı ve sağlıklı yaşam şansı yüksek bir kanser türü olan meme kanserinin Türkiye’de görülme sıklığının yüksek olduğuna dikkat çekti.

 Liv Hospital Samsun Hastanesi Genel Müdürü Akif Kırbaş ise  “Bizler Meme Kanserine karşı, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına buradayız.  Düzenlediğimiz bu yürüyüşle beraber, herkese ulaşmak istiyoruz. Meme kanseri bütün gelişmelere rağmen halen en çok korkulan kanser türlerinin başında gelmektedir.  Bugün bizlerle beraber olan sağlık çalışanlarımıza ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.