KANSER İLACI DEĞİL

KANSER İLACI DEĞİL
Kanseri tedavi ettiği iddia edilen sıvıya ilaç onayı verildiği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yalanlandı

Yakalandığı kanser hastalığından kendi bulduğu karışımla kurtulduğunu ve bulduğu solüsyona Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden onay alındığı Müdürlük tarafından yalanlandı. Müdür Vekili Nail Kırmacı şu açıklamalarda bulundu: 

 
"15.02.2017 yazılı ve görsel  basında “Kanseri kendi yaptığı özel karışımla yendi” şeklinde ve benzeri başlıklarla haberler yayınlanmaktadır. Haberde bahsedilen ürün için Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden onay alındığından bahsedilmektedir. Bu nedenle Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bazı hususların açıklığa kavuşturulmasına gerek duyulmuştur.
Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın güncel mevzuatına göre yürütmede bulunur ve bu mevzuat çerçevesinde haberde adı geçen “D.M. HEALİNG” markalı “Mürrisafi İçeren Şurup Takviye Edici Gıda 200 ml” adlı ürüne “Takviye Edici Gıda” onayı verilmiştir. Takviye Edici Gıdalar ilaç değildir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının herhangi bir ürüne ilaç onayı vermesi de mümkün değildir. Bu haberlerde yer yer takviye edici gıda yer yer ilaç ibareleri bulunmakla birlikte haberlerin genel işleniş biçimi bir ilaç anlatımı şeklindedir.  Söz konusu durumun tüketicilerin yanılmasına yol açacağı endişesiyle kamuoyuna bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Müdürlüğümüz görev ve yetki mevzuatına göre yasal yollara başvurulacaktır". Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.