“KANLI NİGAR” 2018’İN SON TEMSİLİNİ YAPIYOR

“KANLI NİGAR” 2018’İN SON TEMSİLİNİ YAPIYOR
Geçtiğimiz sezon sahneye koyulan ve seyircisi tarafından büyük beğeni toplayan “Kanlı Nigar” müzikali 2018’in son temsilini 22 Kasım’da yapacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nden geçtiğimiz sezon sahneye koyulan, bizden hikayelerin yer aldığı “Kanlı Nigar” müzikali, 22 Kasım 2018 Perşembe günü saat 20:00’de Samsunlu sanat severler için sahnelenecek. İzleyicisinden büyük beğeni toplayan eserin bestesi Cem İdiz, rejisörlüğü Haldun Özörten’e ait. Müzikal 2019 yılında da sahnelenmeye devam edecek.  Karagöz Hacivat gölge oyunu olan “Kanlı Nigar”, Özlem Belkıs’ın düzenlemesiyle, kendi ayakları üstünde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altına toplayan, kızıyla beraber fal bakıp ve bohça açarak geçimini sağlayan bir kadın olarak karşımıza çıkmaktadır.

HİKAYE...
Hikaye 1900’lerin İstanbul’unda geçmektedir. Besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigar yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile beraber eski mahallesine döner. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali gece vakti Nigar’ın evini rahatsız etmeye başlar ve olaylar böyle gelişir. Tek başlarına bir erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayabileceklerini herkese ispatlayan kadınlar bu yönleriyle, günümüz kadınlarına ilham olmaktadır. 22 Kasım 2018 Perşembe 20.00’de Aydın Gün Sahnesi’nde gerçekleşecek olan “Kanlı Nigar” müzikalinin biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletiva.com adresinde satışa açılmıştır. SAMDOB gişe hafta içi 10:00-18:00 saatleri arası ve temsil günleri saat 20:00’a kadar açıktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.