KANKA OLDULAR!

KANKA OLDULAR!
Siyaset çok şeyi değiştiriyor. Dün sevmediğiniz kişiyi bugün sevebiliyorsunuz. Dün düşman gibi olduğunuz kişiyle bugün yandaş olabiliyorsunuz.

Dün haberini vermekten çekindiğiniz kişiyle bugün Kanka olabiliyorsunuz. Bu konuda Samsun şehri Türkiye'ye örnek olacak.

SAMSUN ÖRNEK
Samsun siyasetinde ise bunun örneklerini çokca görebiliyoruz. Hatta Türkiye'ye örnek olabilecek düzeyde. Samsun basını da aynı kategori içerisinde yer alıyor. Dün yerden yere vurduğunuz kişi ya da kurumları, bugün el üstünde tutabiliyorsunuz. Genellikle bu değişimler, atraksiyonlar, karşılıklı menfaat ilişkileri üzerine kuruluyor. Biri parasal destek verirken, o da haberle ilgili desteğini esirgemiyor. Yapılan bu iş, 'ekmek parası' değil, 'ekmek arası' olarak gerçekleşiyor.

BENDE DE VAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi, yerelde yayın yapan birçok gazete ile yollarını ayırmış gibi. Belediye Başkanı Y.Ziya Yılmaz, müteveffa Kenan Şara'nın da desteklediği gazeteye halen desteğini sürdürüyor, o gazete de Yılmaz'ı hergün manşetine taşıyor şeklinde iddia var. Öyleyse, Al gülüm ver gülüm! Yılmaz'la arası iyi olmayan bir İlçe Başkanı da Sol siyaseti ilke edinmiş bir başka yerel gazeteye her türlü imkanı veriyor. Büyükşehir Başkanı'na inat, 'senin gazeten varsa, benim de var' havası güdülüyor.

KANKA OLDULAR
Büyükşehir Belediye Başkanı ile arası iyi olmayan bir başka yerel gazete ise son günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin ilanlarını tercihan ardı ardına hatta tam sayfa renkli olarak yayınlamaya başladı. Vatandaşın gözünden kaçmayan bu durum, 'ne oldu da böyle oldu' sorusuna muhatap oldu. Dün yüz yüze bile bakmaya çekinenler, bugün ne oldu da 'kanka' oldular, ne zaman barıştılar? Demek ki araya bir 'hakem' değil de 'siyaset' girince, barışmak kolaylaşıyor, geçmiş unutulup geçmişte kalıyor, şeklinde dile getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.