Kamu ve israf

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Kasım Ayı'nda Ankara'da düzenlenen bakanlığına bağlı 53 adet yurdun toplu açılış töreni için 131 bin 870 TL harcama yapmış ve törene 5 ilden 8 bin 626 öğrenci götürmüş.

Ankara'da yapılan açılışa da Bolu, Eskişehir, Konya, Samsun bölge müdürlüklerinden 400'er öğrenci, Kayseri Bölge Müdürlüğü'nden 300 öğrenci ve Zonguldak Bölge Müdürlüğü'nden 100 öğrenci olmak üzere 200 öğrenci taşımış.

CHP Milletvekili bunu soru önergesi ile sorunca da Bakan Kılıç bu katılımın "Öğrencilerin yoğun talebi üzerine " gerçekleştirildiğini bildirmiş. Kamuda açılış ve karşılama ile ilgili israfın olmaması için genelgeler çıktı, ancak uyan yok.

Hele de Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı bir açılışta yoğun kalabalığın yurtlarda kalan öğrenciler olması ve bu açılış töreni için 131 bin lira harcanması israf değil de nedir?

Ve bu harcama öğrencilerin kaynaşması , birlik beraberlik içinmiş. Bakan Kılıç kolayını bulmuş . Birlik beraberlik sağlayacaksan hemen açılış törenine. Binin otobüslere, salonu doldurun, karşılığında konser izleyin stres atın ve dönün.

Faturası devlete nasıl olsa. Hem de bir tek tören için 131 bin 870 TL. Sanıyorum öğrenciler o açılış töreni sonrasında kaynaşmış ve birlik beraberlik duyguları içinde dönmüşlerdir yurtlarına.

Bir de dedikoduyu konu etmiş soru önergesine CHP'li milletvekili. O yoğun talepte bulunan, birlik , beraberlik ve kaynaşma için götürülen öğrencilerin GBT'si de (Genel Bilgi Tarama) yapılmış, yani seçilip götürülmüş.

Eğer poliste, ya da savcılıkta kaydınız varsa, gözaltına alındınız, tutuklandıysanız bu GBT'de çıkıyor. O zaman çiziliyorsunuz. Ama Sayın Kılıç GBT istenmediğini söylemiş. Biz de ikna olduk...

İLKADIM VE KALDIRIM İŞGALLERİ

İlkadım Belediyesi'nin haberleri basın müdürlüğü aracılığıyla sürekli gelir. İlkadım nüfus yoğunluğu olarak ta, binaların sıkılığı, ile de zor bir ilçe. Bu zor ilçemizde iddialı hizmetler vermek, ya da hizmetlerde iddialı olmak sürekli yoğun performans gerektiriyor. En küçük aksama ya da başlattığınız iddialı çalışmaları aksatır ya da ihmal ederseniz faturası Başkan'ı buluyor.

Sayın Demirtaş göreve geldikten sonra kaldırım işgalleri konusunda çok ciddi çalışmalar başlattı. Epey tartışmalı ve yoğun bir tempo ile oldukça da başarılı oldu.

Ancak daha önce de söylediğim gibi İlkadım gibi zor ve yoğun bir ilçede iddialı kararları uygulamak ciddi ve sürekli bir performans gerektirir.

İlkadım esnafı mallarını kaldırıma yerleştirme konusunda çok iddialı ve kararlı. Zabıta da kararlı idi. Ancak bu kararlılık performansın yoğun olmasını gerektirince uygulama deliniyor.

Gazeteye gidip gelirken gözlemlediğim bir kaç caddede yaşanan kaldırım işgalleri uyarılara kulak asan esnaflarca ertelendi.Ertelendi diyorum çünkü en küçük boşlukta kaldırımlar işyerlerinin parçası oluveriyor. Ancak Demirciler Caddesi'ndeki kaldırım işgalleri ısrarla ve aylardır devam ediyor.

Oraya ya zabıta uğramıyor, ya da esnaf kararları uygulamamakta ısrarlı. Kaldırıma kurmuş tezgahı bir vatandaş; geçmek mümkün değil. Kaldırımda icra ediyor sanatını. Bunu gören diğer esnaf da ona uymakta geç kalmamış. Neredeyse tüm esnaflar kaldırımların üzerine koyabildiği kadar mallarını koymuş ve sergiliyor. Kaldırımlara parkeden araçlar da cabası.

Ya belediye denetimi bıraktı, ya Demirciler Caddesi başka belediye sınırları içine alındı. Ya da esnaf çok kararlı ve zabıtayı umursamıyor.Bir diğer seçenek de zabıta o caddeye uğramıyor. Ama böyle devam ederse bu olumsuz örnek İlkadım'ın geneline emsal olarak yayılır ve iddialı ve çok güzel bir çalışma da boşa gitmiş olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR