Kamu ile üniversite hastaneleri güçlerini birleştirdi

Kamu ile üniversite hastaneleri güçlerini birleştirdi
Samsun Valiliği öncülüğünde imzalanan protokolle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastaneler güçlerini birleştirecek.

Bunun sağlık hizmetlerine ivme kazandıracağını belirten Vali İbrahim Şahin, "Samsun'da kamu, üniversite ve özel olmak üzere üç tip hastane var. Özel hastaneleri dışarıda tutacak olursak, gerek üniversite gerekse kamu hastaneleri, imzalanan protokolle var olan eksikliklerini giderecekler. Diyelim ki üniversite hastanesinde bir eksiklik var, kamu hastanelerinde bir imkan ve insan gücü varsa diğer kuruma destek sağlayacak. Üniversitenin elinde cihaz veya akademik olarak bir imkan varsa eksiklik hissedilen kamu hastaneleri de bu imkanlardan faydalanacak. Bundan dolayı iki kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum. 'Sağlık kenti Samsun' sloganına sahip ilimizde, sağlıkla ilgili bir adım daha ileriye gidileceği kanaatindeyim." dedi.

Bu güç birliğinin ilk olacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, "İmzalanan protokol, Samsun'daki kamu hastaneleriyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı hastanelerde altyapı ve eğitim kapasitesinin birlikte kullanılması veya işbirliği yapılmasını öngörüyor. Gerek asistan gerekse öğrenci eğitiminde kamu hastaneleri kullanılabilecek. Öbür tarafta da hastanelerin ihtiyacı olduğunda var olan eğitmenler ve doktorlarımız, değişim yaparak birbirlerine destek olacak. Biz bugüne kadar kurum yöneticileri olarak hep birarada olsak da bundan sonra kurumlar ve personeller de biraraya gelecek, böylece sağlık alanında büyük bir güç birliği sağlanmış olacak. Sayın valimize de destekleri için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.