Kamlık sılayı rahim ve keşkek festivali

Kamlık sılayı rahim ve keşkek festivali
Samsun’un Havza ilçesi Kamlık Mahallesi Meşe Yaylası’nda bu yıl altıncısı düzenlenen Sılayı Rahim ve Keşkek Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Esenyurt Kamlık Köyü Derneği tarafından her yıl düzenlenen festivalde sahne alan Oğuz Yılmaz konseri yoğun ilgi gördü.Festivalin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz yapmış olduğu konuşmada amacın Sılayı Rahim olduğunu belirterek; “Buradaki amacımız birbirinden kopmuş dört bir tarafına dağılmış olan hemşerilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek ve kaynaştırmaktır” dedi.
İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Bahri Gökmen ise festival için 6 yıl önce ilk yola çıktıklarında 7 kişi olduklarını belirterek; “ Bu gün geldiğimiz noktada bu gün burada binlerce insan bir arada. Zor oldu ama başardık. Bizlere destek olan başta Sayın Belediye Başkanımız Murat İkiz olmak üzere herkese teşekkür ederim.” Dedi.Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş ise katılımcılara ve festivale destek verenlere teşekkür ederek; “Dün olduğu gibi bu günde ülkemizi bölmek için uğraşıyorlar. Bölücü örgütler ve onları kullanan Haçlılar şunu bilmeliler. Samsun’un yiğitleri olduğu sürece bunu başaramazsınız. 1 ay içinde 5 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmeti diliyorum.”dedi.Havza Belediye Başkanı Murat ikiz ise, Kamlık Festivali’nin her geçen yıl daha da artan bir coşku ile kutladıklarını belirterek;  “Bu tür etkinliklerin Havza’nın tanıtımı dışında kültürel ve sosyal hayata da önemli katkı sağlamaktadır. Bu işleri yapmak zordur, emek ister. Bu güzide Derneklerimizin büyük fedakarlıklar göstererek önemli başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz. Unutmayalım Sılayı Rahimde bir ibadettir. Bu programda hem bayramı memlekette geçiriyorsunuz hem sılayı rahim ile festivalinizi yapıyorsunuz hem de gurbette doğup büyüyen çocuklarınıza memleketinizi tanıtıyorsunuz. Onlar ata topraklarını tanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu gün bir yiğidimiz daha toprağa verdik. Allah ülkemize el uzatanlardan hesabımızı sorsun. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece kimse bizi bölmez. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İkiz’e ve bazı katılımcılara festival komitesince plaket takdim edildi. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Esenyurt Kamlık Köyü Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ve İSDEF Başkanı Bahri Gökmen’e birer semaver hediye etti.Festivalde 8 teneke buğday, 15 adet ördek kullanılarak, 7 kazan keşkek hazırlandı.  Hazırlanan keşkek Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından dağıtıldı.
Festivale katılanlar festival halay, halat çekme gibi çeşitli etkinlikler ile gönüllerince eğelenerek piknik yaptılar.Festivalin son bölümünde ise festivale katılanlar Oğuz Yılmaz konseri ile gönüllerince eğlendiler.Festivale Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, İSDEF Başkanı Bahri Gökmen, bir çok hemşeri derneği temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.