Kamil Furtun'un Hayatı Kitap Oldu

Kamil Furtun'un Hayatı Kitap Oldu
SAMSUN’da geçen yıl, görev yaptığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un hayat hikayesi roman oldu.

Op. Dr. Kamil Furtun’un hayatından esinlenen emekli öğretmen Hanife Uzun, 'Ömrüne sığmayan cerrah' adlı kitap çıkardı.

Samsun’da geçen yıl 29 Mayıs’ta meydana gelen olayda, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli göğüs cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun, İsmail K. tarafından hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olay sonrasında sağlıkta şiddet konusunda bir dizi protesto eylemi ve toplantı düzenlenirken, şiddetin önüne geçilmesi için çeşitli projeler de hayata geçirildi. Ayrıca Op. Dr. Kamil Furtun'un ismi görev yaptığı ve öldürüldüğü hastaneye verildi. 

AİLESİ VE ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞÜP KİTAP YAZDI

Samsunlu şair ve yazar emekli öğretmen 59 yaşındaki Hanife Uzun, Op. Dr. Kamil Furtun’un hayat hikayesinden etkilenip kitap yazmaya karar verdi. Uzun’un, roman olarak kurguladığı kitap bu ay basılıp yayımlandı. Kitabı yazma sürecinde Op. Dr. Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun, çalışma arkadaşları ve aile bireyleriyle görüşen yazar Hanife Uzun, 227 sayfadan oluşan romanına 'Ömrüne sığmayan cerrah' adını verdi. Kitap Samsun kamuoyunda ve sağlık camiasında kısa sürede olumlu tepki aldı.

'ÇOK HÜMANİST BİRİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM'

Yaşarken Op. Dr. Kamil Furtun ile tanışmadığını söyleyen Hanife Uzun kitabı yazma sürecini şöyle anlattı:

"Kamil Bey'in cinayet sonucu hayatını kaybetmesinden herkes gibi ben de çok  etkilendim. Özellikle hastalarının ölümünün ardından konuşmalarına şahit oldum ve dikkatimi çekti. Benzer düşüncelerle ve söylemlerle karşılaşınca böyle bir doktorun hayat hikayesini roman haline dönüştürmeye karar verdim. Kamil Bey'in kişiliğini, hayat görüşünü, felsefesini, meslek hayatını anlamak için yakınları ve meslektaşlarıyla görüştüm. Çocukluğu, öğrencilik yıllarında ulaştığı başarıları öğrendim. Çok hümanist birisi olduğunu öğrendim."  

'BİYOGRAFİ DEĞİL ROMAN'

Samsun’da kamuoyundan çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Hanife Uzun anlatımını şöyle sürdürdü:

"Keşke başka bir şekilde Kamil Bey'i tanısaydım. Kamil Bey'in eşi ve ailesi ile diyalogdayım. Hatta eşi düzenlediğim imza gününe de katıldı. Ben onların acısını kanatmak istemedim. Sadece böyle bir insanın, idealist bir doktorun Samsun gençliği ve halkı tarafından tanınmasını istedim. Şunu da eklemeliyim; bu kitap bir biyografi değil bir romandır." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.