Kameraları gören korktu, UKOME açıklama yaptı

Kameraları gören korktu, UKOME açıklama yaptı
Samsun İlkadım ilçesi Baruthane mahallesi üst geçidinin altına zulalanmış kameraları gören sürücüler TEDES'in habersiz bir şekilde faaliyete geçtiğini zannederek tedirgin oldu. SAMULAŞ Müdürü Gürkan "Araç sayımı yapıyoruz" dedi

 

Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'ne İl Emniyet Müdürlüğü'nün yerleştirdiği Plaka Takip ve Radar Sistemi'nin dışında, kameralar yerleştirildi. Kameraları gören sürücüler, Ordu'da dakikada kestiği cezalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Trafik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) Samsun'da sessiz sedasız hayata geçirildiğini zannetti. SAMULAŞ Genel Müdürü Gürkan açıklama yaptı. 

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan kameraların Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirildiğini belirterek, " Büyükşehir Belediyesi, yeni bir ulaşım mastır planı hazırlıyor. Bu kapsamda bölgeden günlük araçların sayısını belirlemek için kameralar konuldu. Bu çalışma hazırlık çalışmasıdır. Ceza kesilmesi söz konusu değil. Kameraların TEDES ile ilgiside yoktur. TEDES şu aşamada gündememizde yok" dedi. 

TEDES GÜNDEMDE YOK, 
SAYIM VE TEST YAPILDI
Son günlerde halkımız tarafından merak edilen ve sosyal medyada gündeme getirilen, Baruthane üst geçidi üzerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen kameralar ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığından açıklama yapıldı.

İŞTE UKOME'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Basına bilgi veren UKOME Şube Müdürü Taner Tolgay, “Baruthane üst geçidi üzerine yerleştirilen kameralar test amaçlı olarak yerleştirildi.  Daha öncede benzeri uygulamalarla belirli noktalara test amaçlı kameraların montajı yapılmıştı. Vatandaşlar arasında ve sosyal medyada sıkça gündeme gelen radar konusu ile ilgili bir uygulama söz konusu değildir. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Ulaşım Master Planı çalışmaları kapsamında bölgeden geçen günlük araçların sayısını belirlemek için kameralar konularak sayım yapılıyor ve ilgili firmanında cihazlarının kalibrasyonu test edilmiş oluyor. Bu çalışma, tamamen test çalışmasıdır. Vatandaşlarımıza ceza kesilmesi söz konusu değildir. Konu ile ilgili hem sosyal medyada hem de yerel haber kaynaklarında TEDES mi geliyor yorum ve haberleri ile sıkça karşıladık. TEDES şu aşamada Samsun Büyükşehir Belediyemizin gündeminde yoktur. Yaklaşık 4 gün süren testin ardından test bu akşam (Cuma) sona eriyor" dedi.Kameraları gören sürücüler, Ordu'da dakikada kestiği cezalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Trafik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) Samsun'da sessiz sedasız hayata geçirildiğini zannetti.Kameraları gören sürücüler, Ordu'da dakikada kestiği cezalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Trafik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) Samsun'da sessiz sedasız hayata geçirildiğini zannetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum