Kamboçya eğitim bakanı: Bize daha fazla Türk okulu açın

Kamboçya eğitim bakanı: Bize daha fazla Türk okulu açın
Dünyanın dört bir yanındaki Türk kolejleri, bulundukları ülkelerdeki eğitim bakanlarının övgüsünü almaya devam ediyor.

Kamboçya'da ülkenin en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Zaman Üniversitesi'ni 4 yıl önce vatandaşların hizmetine sunan Türk girişimciler, Uluslararası Zaman Okulları'na bir yenisini daha ekledi. Açılış törenine katılan Kamboçyalı Bakan Hang Chuon Naron, Türk okullarının ülke eğitimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “Türk okullarına güvenimiz tam. Kamboçya'da daha fazla okul açın” dedi.

Başkent Phnom Penh'de faaliyete giren Zaman Anaokulu'nun açılış törenine aralarında Kamboçya Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Hang Chuon Naron, Zaman Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ejder Kılıç, Eğitim Bakanlığı üst düzey yetkilileri ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı.

"EĞİTİM KURUMLARINA GÜVENİMİZ TAM"

Kamboçya Milli Eğitim Bakanı Naron açılış töreninde, Uluslararası Zaman Okulları'nın Kamboçya eğitimine büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Okulların eğitim standardının çok yüksek olduğunun altını çizen Naron, okullardan mezun olanların ülkeye kaliteli bir birey olarak kazandırıldığına vurgu yaptı.

Bakan, törendeki konuşmasında Kamboçyalı velilere ise şöyle seslendi: "Kamboçyalı anne-babalar, kalitesiyle kendini ispatlamış Zaman Anaokulu'na gönül rahatlığıyla çocuklarını teslim edebilirler. Bu eğitim kurumlarına güvenimiz tamdır."

"ÜLKEMİZDE DAHA ÇOK OKUL AÇIN"

Törende Kamboçya çapında düzenlenen üstün zekalılar sınavında dereceye giren Zaman Lisesi öğrencisine hediye veren Bakan, Kamboçya genelinde düzenlenen lise bitirme sınavında yüzde 92'lik başarı gösteren Zaman Lisesi öğrenci, öğretmen ve çalışanlarını ayrıca tebrik etti. Açılan Türk okullarının kalitesine vurgu yapan Naron, ülkesinin bu tür okullara çok fazla ihtiyacı olduğunu kaydetti. Bakan, Türk girişimcilere teşekkür ederken bir de şöyle bir istekte bulundu: "Bizim böyle kaliteli okullara çok ihtiyacımız var. Kamboçya'da daha fazla okul açın."

Zaman Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ejder Kılıç ise törendeki konuşmasında "Sizin desteğiniz ve güveninizle Kamboçya'ya kaliteli eğitim sunmaya devam edeceğiz." dedi. Açılış töreninde miniklerin yaptığı gösteriler de izleyicilerden tam not aldı.

"BİR VELİ BAŞKA NE İSTEYEBİLİR Kİ?"

Öte yandan, Kamboçya'daki veliler açılan okullardan memnuniyetlerini dile getirildi. Öğrenci velilerinden Vutha Hing sınıfların kalitesinden ve verilen eğitimden bahsederken duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Uluslararası Zaman Okulları'nın eğitim kalitesi çok yüksek. Sınıflardaki araçlar en son teknoloji izlenerek alınmış. Çocuklarla da çok iyi ilgileniyorlar. Bir veli başka ne isteyebilir ki?"

UZAKDOĞU'NUN İLK VE TEK TÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇILMIŞTI

Kamboçya'da 2010'da Uzakdoğu'nun tek Türk üniversitesi olan Zaman Üniversitesi açılmıştı. Bu yıl ilk mezunlarını verecek Zaman Üniversitesi'nin çok yeni olmasına rağmen ülkenin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başardığı ifade edildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.