KALP VE DAMAR HASTALIKLARI BİLGİLENDİRMESİ

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI BİLGİLENDİRMESİ
Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Kalp ve Damar Hastalıkları bilgilendirmesi

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından "29 Eylül Dünya Kalp Günü" dolayısıyla bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

Kalp ve damar hastalıkları küresel olarak bir numaralı ölüm sebebidir. Gerekli önemler alınmadığı takdirde kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerde artış görünmesi kaçınılmazdır.

Sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı kroner halk hastalığının yüzde 80'nin den sorumlu olduğu belirtilmiştir.

Bu anlamda; 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde günün anlam ve önemine binaen afişler asılıp, broşürler dağıtılıp, ilgili doktorlara yönlendirmeler yapıldı.

Risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığının görülme sıklığının yarıya indirilebileceğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri bölüm uzmanı doktorları, "

Sağlıksız beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite etkisiyle bireylerde kan basıncında yükselme, kan şekeri yüksekliği, kan lipidlerinde yükselme, falza kilo ve obezite görülür.

Sosyal ekonomik faktörler ve kültürel değişiklikler toplumun yaşlanması, stres, herediter faktörler kardiyovasküler hastalıkların diğer belirleyiciyeridir. 40 Yaş üstü her birey kalp ve damar hastalıkları için mutlaka düzenli muyanene ve doktor gözetiminde tedavi ile kalp krizi, inme gibi sağlık problemlerinin gelişmesini önleyebilir.

Sağlıklı kalmak ve kalp ve damar hastalığına yakalanma riskinden uzak durmak için; Sağlıklı beslenin, Düzenli fiziksel aktivite yapın, Tütün ve alkolden uzak durun, kilolu ve obezite olup olmadığınızı öğrenin, kan basıncınızı, şekerinizi öğrenin, doktorunuzun verdiği sağlıklı yaşam önerilerine mutkala uyun. Bunları yaparak kalbinizi ödüllendirin. " dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.