KALECİ ANTRENÖR EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI

KALECİ ANTRENÖR EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI
Yılport Samsunspor tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan kaleci eğitim semineri ve kaleci kampı Samsun’da başladı.

TFF Kaleci Antrenör Eğitmeni Rasim Kara tarafından Nuri Asan Tesisleri’nde yapılan eğitime Samsun ve çevre illerde bulanan kaleci antrenörleri katıldı. Rasim Kara, katılımcılara ilk olarak seminer, ardından da antrenman sahasında uygulamalı eğitim verdi.

ss1-8924.JPG

"İnanılmaz bir kaleci grubu var"
Seminer sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan TFF Kaleci Antrenörü Eğitmeni Rasim Kara, Türk futboluna kaleci antrenörlüğü hizmeti vermeye devam edeceğini söyledi. Rasim Kara, “Yaklaşık 10 senedir TFF’nin eğitim dairesinde görev yapıyorum. Yaklaşık 25 sene önce benim kurduğum ve Fatih Terim’in de destek verdiği eğitim dairesinin de o dönem desteklediği bir ortamda kaleci antrenörlük müessesesini kurduk. Şimdi de devam ediyoruz. Örneğin Türkiye Süper Lig’de oynayan 3 tane yerli santrafor bulmak çok zor ama 12 tane yerli kaleci oynuyor. Bunların 5-6 tanesi 20-21 yaşlarında. İnanılmaz bir kaleci grubu var. Bunlar da bizim verdiğimiz eğitimler sonucunda ortaya çıktı. O yüzden çok mutluyum” dedi.

ss1-8939.JPG

"İnşallah en kısa zamanda Süper Lige çıkarlar"
Yılport Samsunspor’un yeni bir oluşum içerisinde olduğunu da belirten Rasim Kara, “Mesai arkadaşım Yücel Uyar burada. Çok tanıdığım hocalar var. Altyapıdan tanıdığım hocalar var. Tesis olarak da çok güzel. İnşallah en kısa zamanda Süper Lige çıkarlar. Ben öyle zannediyorum ki 3-4 sene sonra da UEFA kupalarına katılan bir Samsunspor izleriz. Bunu canı gönülden temenni ediyorum. Burada bir seminere geldik. Bilgilerimi paylaşmak bana keyif veriyor. Burada federasyonun yeni başlattığı seminerler yerine kredi sistemi var. Buraya katılanlar yani UEFA B ve TFF C’si olanlar kredi almış da olacaklar. Kaleci antrenörleri ile burada bilgilerimizi paylaşacağız. Katılım çok güzel, organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dünden Bugüne SAMSUNSPOR

Dünden Bugüne SAMSUNSPOR

İlgili Haberler
Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.