Kalaşnikoflu saldırganlar adliyeye sevk edildi

Kalaşnikoflu saldırganlar adliyeye sevk edildi
SAMSUN'da hareket halindeki otomobile Kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancayla çapraz ateşi açıp 2 kişiyi yaraladıkları iddia edilen 21 yaşındaki Mesut G., 33 yaşındaki Selçuk A. ve 16 yaşındaki B.A. adliyeye sevk edildi.

Olay 4 gün önce meydana geldi. İddiaya göre bir süre önce cezaevinden çıkan 37 yaşındaki Ayhan Saka'nın kullandığı 34 YB 001 plakalı otomobile, seyir halindeyken İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi'nde iki otomobilde bulunan kişiler tarafından kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalarla çapraz ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu Ayhan Saka kalaşnikof mermisinin başını sıyırması sonucu, yanında bulunan Ersin Türkdönmez ise pompalı tüfek saçmasıyla sırtından yaralandı. Otomobil park halindeki bir araca çarpıp durdu. Yaralılar daha sonra olay yerine gelen başka bir otomobille kaçarken, bu kez İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde yine aynı grubun silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateş sırasında mermilerden bazıları olay yerinin yakınındaki Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4'üncü katında bulunan doktor odasının camı ile park halindeki 5 otomobil ve 1 işyerine isabet etti. Şüpheliler daha sonra olay yerinden kaçtı.

Yaralılar ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumunun ağır olduğu bildirilen Ayhan Saka daha sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Polis olay yerlerinde yaptığı araştırmada 9 milimetrelik 30 tabanca mermisi ve 21 kalaşnikof mermisi boş kovanı ele geçirdi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis şüphelileri görgü tanıkları ile güvenlik kamerası görüntülerinden tespit etti. Yapılan tesbitin ardından olayda kalaşnikof tüfek kullanan Selçuk A. ve tabanca kullandıkları belirlenen Mesut G. ve B. A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda 1 kalaşnikof Kürtün Çayı kenarındaki çalılıkların arasında çuvala sarılı bulundu. Şüphelilerin kullandığı otomobilde ise, 1 tabanca, 2 pompalı tüfek ve 1 MP 5 şarjörü ve şüphelilere ait barakada ise 1 laptop ele geçirildi. Yaşı küçük olan B.A. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki şüpheli Ayhan Saka ile aralarında eski bir husumet olduğunu, yolda karşılaşınca kendilerine silah çektiklerini bu nedenlede kendilerini korumak için ateş ettiklerini söyledi. Polisteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Öte yandan polisin olaya karıştıklarını belirlediği 5 kişinin yakalanması için başlattıkları çalışmaların geniş çaplı devam ettiği bildirildi.


SİLAHLI SALDIRGANLAR TUTUKLANDI
Nöbetçi mahkemeye ifade veren üç şüpheli sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan olayla ilgili soruşturma yürüten polis diğer silahların yanı sıra 1 MP-5 otomatik tabanca ele geçirdi.
Polisin olaya karıştıklarını belirlediği 5 kişinin yakalanması için başlattıkları çalışmaların geniş çaplı devam ettiği bildirildi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.