Kadınlardan Başkan Genç'e Teşekkür

Kadınlardan Başkan Genç'e Teşekkür
Canikli kadınlar, ilçenin bir çok noktasında kendilerine yönelik yatırımlar yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret ederek teşekkür etti

Başkan Genç ise, kadınlara yönelik yaptıkları yatırımlarla Canik'in kadın dostu bir ilçe olduğunu belirtti.

 

Belediye bünyesinde kadınlara yönelik kurduğu Aile Birimi ve Hukuk Birimi ile Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nin yanında bir çok mahallede hanım konakları yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e kadınlardan teşekkür geldi. İlçenin değişik noktalarında belediye tarafından yapılan ve faaliyet gösteren hanım konaklarında kurs gören kadınlar ve kurs öğretmenleri, Başkan Genç'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Kadınlarla sohbet eden Başkan Genç, kadınlara yönelik en çok yatırım yapan belediye olduklarını söyledi.

 

'POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ'

Kadınların her zaman öncelikleri olduğunu belirten başkan Genç, "Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü kadınlarımız ailelerimizin en önemli yapı taşlarıdır. Kadınlarımız ne kadar mutlu olursa, aile o kadar mutlu olur. Mutlu aileler demek mutlu toplum demektir. Bu nedenle biz kadınlarımız için bir çok eğitim ve kültür tesisleri yaptık. Canik Belediyesi olarak kadınlara en fazla yapan belediyeyiz. Kadınlarımıza yönelik yatırımlarımızı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

 

'KADIN DOSTU MEKANLAR'

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için kadınlarımıza yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar oluşturduk. Aile okulları, hanım konakları, kurs merkezleri yaptık. Buralardan daha donanımlı annelerimiz yetişiyor" diye konuştu.

 

'KADIN DEĞİŞİRSE, TOPLUM DEĞİŞİR'

Hanımlar konaklarına tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini verdiklerini ifade eden Genç, "Gelecekteki toplumun inşasının sebebi olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir. Kadınlarımıza ve geleceğimize verdiğimizi önemi hanım kardeşlerimizin kendilerine ve çocuklarına yaptığımız yatırımlarla göstermekteyiz. Aile Birimimiz, hanım konuklarımız, aile okullarımız, kurs merkezlerimiz, bayanlara yönelik kültür, eğitim ve sosyal tesislerimizle kadınlarımızın hayatın her alanında başarılı bir şekilde olması için çaba göstermeyi sürdüreceğiz. Çünkü kadın değişirse toplum değişir" şeklinde konuştu.

 

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar sayesinde kendilerini geliştirdiklerini belirten kursiyer bayanlar da, kadınlara yönelik yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkan Osman Genç'e teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.