Kadınlara Özel Vizyon Projeler

Kadınlara Özel Vizyon Projeler
Samsun'un geleceği için vizyon projeler üreten Başkan Osman Genç, kadınları da unutmadı. Başkan Genç, kadınlara sosyal, kültürel ve ekonomik kazançlar sağlayacak "Aile Merkezleri" ve "Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor" projelerini hazırladı.

Başkan Osman Genç, Samsun nüfusunun yüzde 50,53'ünü oluşturan kadınlar için de vizyon projeler üretti. "Yakın Gelecekte Samsun" kitabı içerisinde yer alan "Aile Merkezleri" ile "Kadınlar Üretiyor, Samsun kazanıyor" projeleri kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik olarak güçlü olmasını hedefliyor. Kadınlar, şehrin bir çok noktasına kurulacak Aile Merkezlerinde Psikolojik, Hukuk, Aile, Sağlık Danışmanlığı gibi ihtiyaç duyacakları alanlarda ücretsiz yardım alabilecek. “Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor” projesi ise kadınlara ekonomik kazanç sağlayacak.

MUTLU KADIN, MUTLU TOPLUM
Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin ise kadın olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Kadınlar şehrin aynasıdır ve mutlu kadın, mutlu toplum demektir. Dolayısıyla kadını ihmal edenler, geleceği ihmal ederler. Sağlıklı bir toplum için kadının öneminden hareketle, eğitim, istihdam ve iş hayatı çerçevesinde ekonomik güçlendirme, karar alma mekanizmalarına katılım, kentsel hizmetlere erişim, hukuk ve sağlık alanlarında kadını içine alan bir şehir anlayışıyla projeler hazırladık" dedi.

KADINLAR ÜRETİYOR, SAMSUN KAZANIYOR
Bir ülkenin veya şehrin ileri gitmesi için kadınların mutlaka güçlü olması, şehir ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Kadınları evde oturan, üretmeyen bir şehrin diğer şehirlerle rekabet etme şansı yoktur. Bu nedenle 'Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor' projesini hazırladık. Bu proje, toplumun inşasının en önemli yapı taşı olan kadınların ekonomik olarak da güçlü olması amacıyla hazırlanan bir projedir. Proje, Samsun genelinde iş sahibi olmayan, ancak bulundukları bölgede üretime katılarak ekonomik gelir elde etmek isteyen tüm kadınları kapsıyor" diye konuştu.

EKONOMİK KAZANÇ SAĞLANACAK
Projenin Türkiye geneline de yayılabileceğine vurgu yapan Başkan Genç, "Proje kapsamında, kadınlar bulundukları ilçelerde, hatta evlerinde üretim yaparak ekonomik kazanç elde edebilecek. Köy veya ilçelerin potansiyellerine ve özelliklerine bağlı olarak her bölgeye özgü ayrı çalışmalardan oluşan proje kapsamında, kadınlar kültür geçmişi olan ilçelerde kilim dokumacılığı, hayvancılık yapılan ilçelerde süt, mantar üretimi, peynir yapımı, tarım yapılan ilçelerde çilek üretimi, turizm özelliği bulunan ilçelerde hediyelik eşya üretimi, yeme, içme, dinlenme tesisleri işletmeciliği gibi çalışmalarda bulunacak. Kurulacak kooperatifler vasıtasıyla kadınların ürettikleri ürünlerin ekonomik değer bulması sağlanacak. Ayrıca kadınların yaptığı çalışmalar ve ürünler gerek markalaşma, gerekse pazar bulma konusunda desteklenecek" şeklinde konuştu.

AİLE MERKEZLERİ
"Aile Merkezleri" projesi hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Vizyon Projelerimiz içerisinde kadınlarımız için hazırladığımız Aile Merkezleri, kadınlarımızın bilgi, beceri ve tecrübelerini artırmaya yönelik bir projedir. Şehrin sosyo-kültürel özelliklerine, doğal ve manevi dokusuna uygun olarak inşa edeceğimiz Aile Merkezlerimiz içerisinde meslek edindirme kursları olacak. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız üreten, ekonomiye katkı sağlayan, kendi işini kurup, kendi ekonomik bağımsızlığını kazanan bireyler olacak. Ayrıca kadın istihdamı artacak" ifadelerini kullandı.

İÇİNDE KADINA DAİR HER ŞEY VAR
Aile Merkezleri içerisinde kütüphane, hobi atölyeleri, kuaför ve güzellik salonu, eğitim sınıfları, spor aktivitelerini yapabilecekleri birimler ile danışma birimlerinin olacağını dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: Bu birimlerde kadınlarımız, Psikolojik Danışmanlık, Hukuk Danışmanlığı, Aile Danışmanlığı, Sağlık Danışmanlığı gibi ihtiyaç duyacakları alanlarda ücretsiz yardım alabilecek. Tabi Aile Merkezlerinde annelerimizin yavrularını da unutmadık. Aile Merkezleri içerisinde kreş olacak. Hanım kardeşlerimiz eğitim, sosyal ve kültürel aktivitelerini yaparken, çocuklar da kreş de güvenli bir şekilde olacak. Bu sayede özellikle çocuklu annelerimiz eve hapsolmaktan kurtulacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.