KADINLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

KADINLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 16 Nisan referandum çalışmalarını Terme ilçesinde sürdürdü. Karaaslan, ''Anayasa değişikliğini içeren 18 maddenin kendi içinde bir ruhu var. Anayasamız bugüne kadar 18 kez değişmiş. Biz ilk kez Anayasa değişiklikleri tarihi boyunca Anayasanın ruhuna müdahale ediyoruz'' dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ile birlikte 16 Nisan referandumu çalışmaları kapsamında parti teşkilatı ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Ardından Terme Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamları ve esnaf temsilcileri ile buluşan Karaaslan, fındık fabrikalarını da gezerek kadın işçileri Anayasa değişikliği konusunda bilgilendirdi.

ANAYASA 18 KEZ DEĞİŞMİŞ
Çiğdem Karaaslan, toplantılarda yaptığı konuşmalarda Türkiye açısından çok önemli bir seçime gidildiğini belirterek, ''Anayasa değişikliğini içeren 18 maddenin kendi içinde bir ruhu var. Anayasamız bugüne kadar 18 kez değişmiş. Biz ilk kez Anayasa değişiklikleri tarihi boyunca Anayasanın ruhuna müdahale ediyoruz. Bunu neden istiyoruz. Çünkü 1960'tan bugüne 57 yıl içinde tam 5 kez darbe tecrübesi yaşamış bir ülkenin evlatlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir darbe anayasası ile yönetilmeyi hak etmiyor'' dedi.

MİLLET İRADESİNİ ORTAYA KOYACAK
''Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir kararın eşiğindeyiz'' diyen Karaaslan, ''16 Nisan günü sandıkta halk oylaması gerçekleştirilecek. Millet iradesini ortaya koyacak. Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olan bu referandum, ne bir parti, ne bir şahıs meselesi. Sadece ve sadece memleket meselesi'' diye konuştu.

KAHRAMAN KADINLAR
Karaaslan kadınlarla yaptığı interaktif toplantıda, Türkiye'nin yaşadığı en kritik anlarda kadınların her zaman öne çıktığını belirterek, ''Kurtuluş Savaşı'nda öne çıkan Nene Hatunları, Fatma Çavuşları hepimiz biliriz. O kahraman kadınları, günümüz Türkiyesinde yaşadığını 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vatan savunmasında yine gördük. Yüzlerce binlerce kadın vatan için, hiç bir şeyi düşünmeden her şeyi geride bırakarak sokaklara, meydanlara koştu. Sadece koşmakla kalmadı evlatlarını da gönderdi. 15 Temmuz'da 11 kadınımız şehit oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Eğer onlar olmasaydı bizler bu toplantıyı yapmıyor, kim bilir ne hayatlar yaşıyor olacaktık. Bu referandumda da kadınlara büyük iş düşüyor'' dedi.Karaaslan Terme programının ardından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 3. gerçekleşen inşaat fuarını gezdi.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.